Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai BBQ csirkeszárny

Kínai BBQ csirkeszárny
Kínai BBQ csirkeszárny
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány napja készítettem ragacsos kínai szárnyat, majd BBQ oldalast sütöttem. Gyerekem nagyon visszaemlegette, ezért a kettőt összepárosítottam, hogy ne legyen ugyanaz, mint az előző. Hát mit mondjak? Piszok jó lett. A rossz étvágyú gyerekem felfalta úgy, ahogy van. Morzsa sem maradt belőle. Úgy látom, jöhet az ismétlés.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A száraz páchoz

A nedves páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap, mint amikor szeretnénk ezt az ételt elkészíteni a száraz páccal bekenjük a szárnyakat, és letakarva a hűtőbe tesszük legalább fél napra (praktikus azonnal a tepsibe tenni).
  2. Másnap 230 C-ra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és a szárnyak mindkét oldalát 10-10 percig sütjük a száraz pácban.
  3. Ezt követően ráöntjük a nedves pácot, letakarjuk fóliával, a hőt levesszük 160 C-ra és további 40 percig sütjük őket.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 768
elküldve: 4
receptkönyvben: 248
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkeszárny, pácolt csirkeszárny, ketchupos csirkeszárny

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meddien
meddien Thu, 2016-08-18 15:39

Kedves Évi néni! A párommal két pofára zabáljuk és már majd kipukkanunk, de még egy szárny belefér... aztán már csak levegő után kapkodunk :D Köszönjük ezt a finom receptet :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-12-09 17:56

Igen, valóban van benne kevéske cukor, de liszt az nincs. Nem is diéta miatt készítettem, sőt inkább azért, mert a fiam rosszul eszik, és ez ízlik neki. Üdv: Évi néni

rubika
rubika Sun, 2012-12-09 14:38

Én is csináltam ezt a diétát, nem kis sikerrel, de sem cukrot, sem lisztet nem használtam a fehérje napon!!!(a lisztet egy másik fehérje napos receptben olvastam)

825
csirkeszárny 1 kg
barna cukor 6 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
cayenne bors 1 kk
1 tk
bors 1 kk
ketchup 250 ml
méz 4 ek
rizsecet 2 ek
balzsamecet 2 ek
szójaszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
fekete bors 1 kk
cayenne bors 1 kk
bors 1 kk
rózsabors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kk
chili 1 kk