Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kes csirke

Kes csirke
Kes csirke
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, ő pedig az egy szem fiú unokájának a feleségétől. Én jó csípősen szoktam készíteni, ha nem jönnek az unokák, igaz, nekik a palacsinta jobban csúszik.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, szárazra töröljük.
  2. Pácot készítünk: a hagymákat lereszeljük, összekeverjük a ketchuppal, borral, mézzel, mustárral, olajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Jól beleforgatjuk a husit és akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. A páclével együtt sütjük szép pirosra.
  5. Legjobb sütőzacskóban sütni. Először alacsonyabb hőfokon, majd magasabb hőfokon, legvégül fellehet a zacskót nyitni és bepirítani a húst.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 476
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ketchupos csirke, sült csirke ketchupos pácban, paradicsomos pácban sült csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Tue, 2011-09-06 11:46

Kedves Pataki Mária! Ugyan úgy kell sütni, mint a csirkét általában. Előbb alacsonyabb hőfokon, kb. 30-40perc, 180- 200 fokon, majd hogy szép piros legyen teljes hőfokkal. Ha szeretitek a ketchupos ételeket akkor biztos fog ízleni. üdv. Gyöngyi

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Tue, 2011-09-06 11:50

Kedves Magenta99! Szerintem a ketchup és a csirke szó összevonásából született ez a név. Én már ezzel a névvel kaptam a receptet, de nekem a neve nem is annyira számít, mint az íze. Üdv.

493
csirke 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
ketchup 100 ml
fehérbor 1 dl
méz 1 ek
mustár 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 1 db