adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 ml ketchup
-
1 ek méz
-
1 ek mustár
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
488
Kalória
32.6g
Fehérje
22.2g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
190.7g
Víz
127.5g
Koleszterin
653.1mg
Élelmi rost
16.9g
Cukor
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
488
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1944
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 190.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6031 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
488
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.5 g
Zsír
-
Összesen 111.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3994.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 2411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 763 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 24124 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
1944
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1673 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
134
kcal
Elkészítés
- A csirkehúst megtisztítjuk, szárazra töröljük.
- Pácot készítünk: a hagymákat lereszeljük, összekeverjük a ketchuppal, borral, mézzel, mustárral, olajjal, sózzuk, borsozzuk.
- Jól beleforgatjuk a husit és akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A páclével együtt sütjük szép pirosra.
- Legjobb sütőzacskóban sütni. Először alacsonyabb hőfokon, majd magasabb hőfokon, legvégül fellehet a zacskót nyitni és bepirítani a húst.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 50 p
Anyukámtól tanultam ezt a receptet, ő pedig az egy szem fiú unokájának a feleségétől. Én jó csípősen szoktam készíteni, ha nem jönnek az unokák, igaz, nekik a palacsinta jobban csúszik.