r
Nosalty Logó

Kijevi pulykamell és gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Kijevi pulykamell és gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 870 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 5228 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 274 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 870 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    443 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7003.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1921 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7350 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3338 micro
Összesen 5228 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A húshoz és a pácoláshoz

  1. A pulykaszeleteket kiklopfoljuk, és fokhagymás tejbe tesszük, ha lehet egy éjszakára.
  2. A puha vajat elkeverjük a fűszerekkel, petrzselyemmel, snidlinggel, fokhagymával és sajttal. Alufóliába tekerve, rúd alakúra formázzuk, és hűtőbe tesszük jól megszilárdulni.
  3. A hússzeletekről leitatjuk a nedvességet, a folyóvíz alatt lemosott gombákból kitörjük a szárát, és a helyét, illetve ahusikat,sózzuk, borsozzuk.
  4. A töltelékből vastagabb szeleteket vágunk, és a hús egyik felére tesszük. Ráhajtjuk a másik felét, és fogvájóval rögzítjük.
  5. A gombákat is megtöltjük a fűszeres vajjal, és a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Rossz hír, ezt duplán kell, újból tojás és zsemlemorzsa. Így nem folyik ki az olvadó vaj.
  6. Bő, közepesen forró olajban, lassan kb. 10-15perc alattkisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 48059
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Sokféle köret illik hozzá, ami az ilyen húsokhoz illik, bármi.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük az ilyen típusú ételeket. Most megfűszereztem egy kis metélőhagymával is. A múltkor a rántott gombafejeket töltöttem meg hasonlóan, csak abban arányosan több sajt és egy kis tejföl is volt, viszont kevesebb vaj. Az nagyon ízlett a családnak, ezért most a hús mellé készítettem azonos töltelékkel. Szerintünk tök fini a kettő együtt. :)

Hozzávalók

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek