r
Nosalty Logó

Borjú bécsi osztrák krumplisalátával

Dacota
Borjú bécsi osztrák krumplisalátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

1066
Kalória
43.7g
Fehérje
84.9g
Szénhidrát
60.4g
Zsír
242.3g
Víz
236.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 1066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 4261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7217.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    969.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 4261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A bécsi szelethez

  1. A hentest megkérjük, hogy 4-5 mm-es szeleteket vágjon a borjúdióból vagy combbol. Otthon is megpróbálhatjuk, de valószínűleg egy hentesnek jobban fog menni. Eszünkbe ne jusson klopfolni!
  2. A szépen szárított zsemléinket daráljuk le, és tegyük tányérba. A lisztet is, a tojásokat pedig üssük egy harmadikba.
  3. A hússzeleteket kicsit sózzuk be, ha szükséges, finoman vágjuk be a szélét, hogy ne pöndörödjön fel.
  4. Panírozzuk be a klasszikus módon.
  5. Az olajat öntsük egy széles, lapos edénybe, adjuk hozzá a zsírt, és forrósítsuk fel nagyon forróra (160 fok az ideális).
  6. Tegyük bele az egyik szelet húst, süssük 2 percig, majd fordítsuk meg fogóval (ne villával, az felsérti a húst). Ha kész, itassuk le róla a felesleges olajat. Tegyünk így a többi hússal is.

A krumplisalátához

  1. A krumplit sós vízben főzzük kb 20 percig. Fontos, hogy puha legyen, de ne főzzük túl!
  2. Ha kész, öntsük le róla a vizet, és takarjuk le a fedővel a maradékokat addig, amíg egy krumplin dolgozunk.
  3. A krumplikat egyesével hámozzuk meg, majd vágjuk vékony karikára. A tálat, amibe tesszük, fedjük le, hogy ne hűljön ki.
  4. Az olívaolajat keverjük ki az almaecettel, a sóval, a borssal és egy kis porcukorral. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Adjuk a hagymát és az öntetet a krumplihoz, keverjük össze. Ha mindenhol fedi az öntet, akkor locsoljuk meg és kevergessük el a meleg alaplével. Azonnal, melegen fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 p

Bécs két legismertebb fogása...

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...