r
Nosalty Logó

Borjú bécsi osztrák krumplisalátával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Borjú bécsi osztrák krumplisalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 1066 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 4261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Összesen 185 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1066 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7217.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 4261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Elkészítés

A bécsi szelethez

  1. A hentest megkérjük, hogy 4-5 mm-es szeleteket vágjon a borjúdióból vagy combbol. Otthon is megpróbálhatjuk, de valószínűleg egy hentesnek jobban fog menni. Eszünkbe ne jusson klopfolni!
  2. A szépen szárított zsemléinket daráljuk le, és tegyük tányérba. A lisztet is, a tojásokat pedig üssük egy harmadikba.
  3. A hússzeleteket kicsit sózzuk be, ha szükséges, finoman vágjuk be a szélét, hogy ne pöndörödjön fel.
  4. Panírozzuk be a klasszikus módon.
  5. Az olajat öntsük egy széles, lapos edénybe, adjuk hozzá a zsírt, és forrósítsuk fel nagyon forróra (160 fok az ideális).
  6. Tegyük bele az egyik szelet húst, süssük 2 percig, majd fordítsuk meg fogóval (ne villával, az felsérti a húst). Ha kész, itassuk le róla a felesleges olajat. Tegyünk így a többi hússal is.

A krumplisalátához

  1. A krumplit sós vízben főzzük kb 20 percig. Fontos, hogy puha legyen, de ne főzzük túl!
  2. Ha kész, öntsük le róla a vizet, és takarjuk le a fedővel a maradékokat addig, amíg egy krumplin dolgozunk.
  3. A krumplikat egyesével hámozzuk meg, majd vágjuk vékony karikára. A tálat, amibe tesszük, fedjük le, hogy ne hűljön ki.
  4. Az olívaolajat keverjük ki az almaecettel, a sóval, a borssal és egy kis porcukorral. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Adjuk a hagymát és az öntetet a krumplihoz, keverjük össze. Ha mindenhol fedi az öntet, akkor locsoljuk meg és kevergessük el a meleg alaplével. Azonnal, melegen fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 58863
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bécs két legismertebb fogása...

Hozzászólások

Greg

A bécsi Figelmüllernél bizony klopfolják és erre egy külön munkatársat alkalmaznak, akinek CSAK ez a dolga. Talán tanulhatna t?lük néhány dolgot. Javaslom megtekinteni néhány filmjüket az igazi wiener Schnitzelr?l.

Hozzávalók

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!