r
Nosalty Logó

Kelt bejgli Floo konyhájából

Floo
Kelt bejgli Floo konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

1613
Kalória
29.6g
Fehérje
275.1g
Szénhidrát
49.9g
Zsír
193.8g
Víz
69.3g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
196.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 12873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    189 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15340.5 g
  • Cink
    1077 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    4749 mg
  • Vas
    856 mg
  • Magnézium
    1704 mg
  • Foszfor
    5111 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cukor
    1572 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

Víz

  • Összesen
    1550.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    105 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    483 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1031 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 12873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt alapanyagokból két bejglire és két töltelékre futja.
  2. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Valamennyi alapanyagot tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt (én itt is, mint mindig, porélesztőt használok), és a tésztát jól kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a tál oldalától. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, hogy teljesen megkeljen.
  4. Két részre osztjuk. Mindkét részt szétnyújtjuk, egyenletesen elsimítjuk rajtuk a tölteléket (a töltelék alatt én mindig megkenem vékonyan lekvárral is), s összecsavarjuk konyharuha segítségével.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét tojással, megszurkáljuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. Így sütés közben nem repedezik meg.
  6. Amíg a hűtőben pihen a bejgli, addig előmelegítjük a sütőt.
  7. A dió- és a máktölteléket úgy készítjük el, hogy a darált diót vagy mákot összekeverjük a cukorral. Ráöntjük a felforralt tejet. Összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat, s hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ha karácsony, akkor bejgli! :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek