r
Nosalty Logó

Kelt bejgli Floo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Floo
Kelt bejgli Floo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 1613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 12873 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 257 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    189 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15340.5 g
  • Cink
    1077 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    4749 mg
  • Vas
    856 mg
  • Magnézium
    1704 mg
  • Foszfor
    5111 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cukor
    1572 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    105 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    483 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1031 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 12873 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt alapanyagokból két bejglire és két töltelékre futja.
  2. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Valamennyi alapanyagot tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt (én itt is, mint mindig, porélesztőt használok), és a tésztát jól kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a tál oldalától. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, hogy teljesen megkeljen.
  4. Két részre osztjuk. Mindkét részt szétnyújtjuk, egyenletesen elsimítjuk rajtuk a tölteléket (a töltelék alatt én mindig megkenem vékonyan lekvárral is), s összecsavarjuk konyharuha segítségével.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét tojással, megszurkáljuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. Így sütés közben nem repedezik meg.
  6. Amíg a hűtőben pihen a bejgli, addig előmelegítjük a sütőt.
  7. A dió- és a máktölteléket úgy készítjük el, hogy a darált diót vagy mákot összekeverjük a cukorral. Ráöntjük a felforralt tejet. Összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat, s hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17694
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha karácsony, akkor bejgli! :)

Hozzászólások (5)

Éva-Anyóca

Így is próbát kíván, de majd csak húsvétkor, addig már nem...:-O

Floo

Kedves Éva-Anyóca! Egy próbát szerintem is megér, lehet bejön... :)

villers

A töltelék mennyiségek a 2 rúdhoz való mennyiségek, ugye? A máknál a 20 dkg mák és 20 dkg cukor nem elírás véletlenül? Én kb fele cukorral szoktam...

Floo

Kedves villers! Igen, két rúdhoz elegend? a mennyiség a tölteléknél is és az alapanyagnál is. Nem elírás a 20 dkg cukor, persze ha Te kevésbé édeset szeretnél... :) Én mindig ennyivel készítem, míg nincs rá külön igény addig nem változtatok. :) Üdv.: Flo

Törölt felhasználó

Kedves Floo! Figyelmedbe szeretném ajánlani VENESZ JÓZSEF szakácskönyvét, amit, igen, igen régen írt és adták ki a terjeszt?k. (a vendéglátó szak/f? iskolában az ? receptjeiket tanulják a diákok) ? leírta a pontos mennyiséget mindenb?l, amit be kell tartani (nem 3dkg éleszt?, hiszen nem kenyeret sütünk) ett?l lesz tökéletes a bejgli. (a tölteléket illet?en szintén be kell tartani a szabályokat, mert különben mászkos lesz, felpuffad, szétreped stb.) Amennyiben érdekel a recept, szívesen leírom. További jó sütést. Üdv és B.U.É.K. . Én kb: 40 éve így készítem, unokáink, s?t pék vejem nagy elégedésére.

Floo

Kedves zsuzsamama! Én évek óta ezt a receptet csinálom meg, eddig mindig sikerrel jártam. Persze ez nem azt jelenti,hogy elutasítanám az felajánlott receptet. Szívesen fogadok minden újat és segítséget is. Az éleszt?re visszatérve, csak leírtam ami a receptben szerepel, én sosem használok "rendes" éleszt?t, csak port. Várom a receptet, biztosan ki fogom próbálni! :) Boldog Új Évet Kívánok! Üdv.: Flo

Törölt felhasználó

Kedves Floo! Szívesen válaszolok és küldöm a receptemet. Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg. vaj, 1(!) dkg éleszt?, pici só, kb. 1 dl. tejföl. (tojás nincs benne) A lisztet a vajjal elmozsolom, majd kevés cukros tejben az éleszt?t (nem por) langyos helyen felfuttatom. Az alapanyagokat összekeverem (liszt, vaj, felfuttatott éleszt?, só, tejföl) összegyúrom. Két egyforma cipóra osztom és 15 percig pihentetem. Megfelel? méretre kinyújtom és a következ? töltelékkel megtöltöm.(én a villanyt?zhelyhez kapott tepsit használom) Diótöltelék: 15 dkg cukorból és 2-3 ev?kanál tejb?l szirupot készítek, majd belekeverem a 20 dkg. (lehet 25 is) darált diót, 1/2 reszelt citromhéjat, pár kanál baracklekvárt. Arra kell vigyázni, hogy ne legyen híg, csak kenhet?. Máktöltelék: 15 dkg. cukorból és1-2 dl. tejb?l szörben megf?zünk 20 dkg. (lehet 25 is) mákot. (nem kell sokáig f?zni, de a tej mennyiségére ügyelni kell, mert különben lapos lesz és kireped) A t?zr?l leveszem, belekeverek 1/2 citrom héját, pár kanál baracklekvárt. A megtöltött tésztát, felcsavart rudakat megkenem tojás sárgájával, húst?vel sok helyen megszúrkálom. Kb 10 perc után (sok esetben ennyi id?t sem várok vele- menjünk hajrá) ismét átkenem a tojás sárgájával. Bemelegített süt?ben, nem nagyon er?s t?znél megsütöm. Nekem Zanussi süt?m van és 150 fokon, (alsó-fels?) kb. 1 órán át sütöm. Várom válaszodat hogyan sikerült és f?leg hogyan ízlett. Én is Nagyon Boldog Új Évet Kívánok. Üdvözöllek.

Floo

Kedves zsuzsamama! Köszönöm a receptet, szerintem ki fogom próbálni. :) Üdv.: Floo

Csiki Piroska

Kedves zsuzsamama, én szívesen elolvasnám a bejgli receptedet.

Törölt felhasználó

Kedves Csikipi! Nagyon szívesen elküldöm receptemet. Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 (!) dkg éleszt? (nem por) kevés só 1 dl. tejf?l. A lisztben elmorzsolom a vajat, majd hozzáadom a kevés cukros tejben felfuttatott éleszt?t, sót, tejfölt. Ebb?l tésztát gyúrok és 2 egyforma cipóra osztom és 15 percig pihentetem. Megfelel? méret?re kinyújton és a következ? töltelékkel mgtöltöm: Diót?ltelék: 15 dkg. cukorból, 2-3 ev?kanál tejb?l szirupot készítek, belekeverek 20 dkg. (lehet 25 is) 1/2 citrom reszelt héját, pár kanál baracklekvárt. (vigyázni kell, hogy híg ne legyen) Máktöltelék: 15 dkg cukorból és 1-2 dl. tejb?l szirupban megf?zök 20dkg. mákot. A tüzr?l leveszem, belereszelek fél citrom jéjját, pár kanál baracklekvárt. (vigyázni kell hogy híg ne legyen, mert kirepedhet) A megtöltött, felcsavart tésztát tepsibe rakva megkenem tojás sárgájával, t?zdel?t?vel sok helyen megszúrkálom, 10 percig pihentetm és újra megkenem tojás sárgájával. 150 fokon (asó - fels? fokozaton) kb. 1 órán át sütöm. Szeretném kérni visszajelzésedet, hogyan sikerül és f?leg hogyan ízlett. Boldog Új Évet Kívánok.l

Csiki Piroska

Kedves Zsuzsamama, nagyon szépen köszönöm. Kívánok én is boldog Új Évet.

Csiki Piroska

Kedves Floo! Elnézést kérek, hogy a te oldaladon leveleztünk zsuzsamamával, de nem találtam más elérhet?séget és gy?jtöm a bejgli recepteket. Nekem a tiéd is tetszik, ki fogom próbálni. Az idén én szelet formájában sütöttem meg, hogy ne repedjen ki, be is küldtem. Kívánok békés, boldog új esztend?t. Piroska

Floo

Kedves Piroska! Semmi gond nincs ebb?l! Örülök, hogy sikerrel jártál. :) Megnéztem a szelet bejglit, és nagyon guszta! Még sosem láttam ilyent. Boldog új évet Neked is! Üdv.: Floo

Törölt felhasználó

Kedves Floo! érdekelne a tej mennyisége ? mert ahogy én értelmezem 1liter és 8 dl tej ? ez helyes ? vagy 180 ml tej (majdnem 2 dl ). kérlek ird meg melyik a helyes välasz . Elöre is köszönöm! Judit

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek