r
Nosalty Logó

Kelt bejgli Floo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Floo
Kelt bejgli Floo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 12873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    189 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15340.5 g
  • Cink
    1077 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    4749 mg
  • Vas
    856 mg
  • Magnézium
    1704 mg
  • Foszfor
    5111 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cukor
    1572 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    105 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    483 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1031 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 12873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt alapanyagokból két bejglire és két töltelékre futja.
  2. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Valamennyi alapanyagot tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt (én itt is, mint mindig, porélesztőt használok), és a tésztát jól kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a tál oldalától. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, hogy teljesen megkeljen.
  4. Két részre osztjuk. Mindkét részt szétnyújtjuk, egyenletesen elsimítjuk rajtuk a tölteléket (a töltelék alatt én mindig megkenem vékonyan lekvárral is), s összecsavarjuk konyharuha segítségével.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét tojással, megszurkáljuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. Így sütés közben nem repedezik meg.
  6. Amíg a hűtőben pihen a bejgli, addig előmelegítjük a sütőt.
  7. A dió- és a máktölteléket úgy készítjük el, hogy a darált diót vagy mákot összekeverjük a cukorral. Ráöntjük a felforralt tejet. Összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat, s hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19486
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha karácsony, akkor bejgli! :)

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A túrótöltelékhez

Az almatöltelékhez

Az lekvártöltelékhez

A kakaótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?