Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli

Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli
Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról, ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes változatát.

Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt, hogy milyen lesz....nehogy megrepedezzen....esetleg kemény legyen a tészta...a teteje szép márványos legyen....és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön.

Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd!

Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk vékonyra. Mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét. A töltelék teljesen legyen kihűtve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni. Figyelni kell a tölteléknél az arányokra, nehogy a nedvességtől elázzon a tészta. Amikor feltekertük, hajtsuk be a tészta két végét.

Az biztos, hogy nehéz nemet mondani ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek, de ha odafigyelünk a mértékletességre, nincs miért aggódnunk.

Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta + összeállítás

  1. Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt. Pihentessük 10 percig (de nem szabad felfuttatni).
  2. A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt. Adjuk hozzá a felvert tojást, a megkelt élesztőt, a xilitet, a sót és a maradék mandulatejet. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.  
  3. Egy óra múlva vegyük ki a tésztát, osszuk el három részre. Nyújtsuk ki a tésztát (de ügyeljünk a vastagságára) ujjnyi vastagra, és kenjük meg a kihűlt, diós töltelékkel, a tészta széleit hajtsuk vissza, és a rövidebb oldalától indulva tekerjük fel.
  4. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással. 30 percet pihentessük meleg helyen, hogy szép márványos színe legyen. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével, és szurkáljuk meg, így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt. 

Töltelék

  1. A diót, a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
  2. Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
  3. Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a diós keverékre, adjuk hozzá a 2 evőkanál zabpehelylisztet.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívós Anita

Mióta szakács: 2018.11.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós beigli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1281
xilit 5 dkg
1 csipet
élesztő 2.5 g
tojás 2 db
mandulatej 2 dl
kókuszzsír 25 dkg
graham-liszt 50 dkg
dió 25 dkg
mandulatej 1 dl
zabpehelyliszt 2 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
xilit 15 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db