r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szívós Anita
Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 6474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    440.1 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5133.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 6474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt. Pihentessük 10 percig (de nem szabad felfuttatni).
  2. A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt. Adjuk hozzá a felvert tojást, a megkelt élesztőt, a xilitet, a sót és a maradék mandulatejet. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.  
  3. Egy óra múlva vegyük ki a tésztát, osszuk el három részre. Nyújtsuk ki a tésztát (de ügyeljünk a vastagságára) ujjnyi vastagra, és kenjük meg a kihűlt, diós töltelékkel, a tészta széleit hajtsuk vissza, és a rövidebb oldalától indulva tekerjük fel.
  4. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással. 30 percet pihentessük meleg helyen, hogy szép márványos színe legyen. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével, és szurkáljuk meg, így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt. 

Töltelék

  1. A diót, a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
  2. Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
  3. Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a diós keverékre, adjuk hozzá a 2 evőkanál zabpehelylisztet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9665
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szívós Anita 17 recept

A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról, ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes változatát. Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt, hogy milyen lesz....nehogy megrepedezzen....esetleg kemény legyen a tészta...a teteje szép márványos legyen....és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön. Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd! Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk vékonyra. Mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét. A töltelék teljesen legyen kihűtve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni. Figyelni kell a tölteléknél az arányokra, nehogy a nedvességtől elázzon a tészta. Amikor feltekertük, hajtsuk be a tészta két végét. Az biztos, hogy nehéz nemet mondani ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek, de ha odafigyelünk a mértékletességre, nincs miért aggódnunk. Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek