r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás marcipános bejgli

IKEA
Csokis-mandulás marcipános bejgli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1083
Kalória
22.1g
Fehérje
101.7g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
27.4g
Víz
119.3g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
42.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    525.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6019.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1280 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    813.4 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 8643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 441 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, a tojássárgát és az olvasztott vajat. Összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a keveréket, majd ruganyos tésztát gyúrunk az egészből.
  3. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  4. Lisztezett munkafelületre tesszük a tésztát, kettévágjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Elvesszük a deszkáról, és a helyére teszünk egy nagyobb darab fóliát. Rátesszük a marcipánt, majd arra egy újabb fóliát, és vékonyra nyújtjuk a marcipánt.
  5. A tésztát visszatesszük a deszkára, rátesszük a kinyújtott marcipánt, majd rákanalazzuk a mandulás csokikrémet, és szépen elkenjük, hogy mindenhol fedje.
  6. A bejgliket feltekerjük, majd megszurkáljuk villával. Először tojássárgájával, majd tojásfehérjével kenjük meg. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre.

A töltelékhez

  1. A csokit összetörjük, és összeolvasztjuk a habtejszínnel. A mandulát késes aprítóban finomra daráljuk, és hozzáadjuk a tejszínes csokihoz.
  2. Akkor jó az arány, ha kenhető, nem túl kemény és nem túl folyós krémet kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mennyei, különleges karácsonyi bejgli, igazi tömör gyönyör - ráadásul garantáltan repedésmentes! 

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek