Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-mandulás marcipános bejgli

Csokis-mandulás marcipános bejgli
Csokis-mandulás marcipános bejgli
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mennyei, különleges karácsonyi bejgli, igazi tömör gyönyör - ráadásul garantáltan repedésmentes! 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, a tojássárgát és az olvasztott vajat. Összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a keveréket, majd ruganyos tésztát gyúrunk az egészből.
  3. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  4. Lisztezett munkafelületre tesszük a tésztát, kettévágjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Elvesszük a deszkáról, és a helyére teszünk egy nagyobb darab fóliát. Rátesszük a marcipánt, majd arra egy újabb fóliát, és vékonyra nyújtjuk a marcipánt.
  5. A tésztát visszatesszük a deszkára, rátesszük a kinyújtott marcipánt, majd rákanalazzuk a mandulás csokikrémet, és szépen elkenjük, hogy mindenhol fedje.
  6. A bejgliket feltekerjük, majd megszurkáljuk villával. Először tojássárgájával, majd tojásfehérjével kenjük meg. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre.

A töltelékhez

  1. A csokit összetörjük, és összeolvasztjuk a habtejszínnel. A mandulát késes aprítóban finomra daráljuk, és hozzáadjuk a tejszínes csokihoz.
  2. Akkor jó az arány, ha kenhető, nem túl kemény és nem túl folyós krémet kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 859
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás-csokis-marcipános bejgli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
tej 150 ml
instant élesztő 4 g
cukor 1 ek
tojássárgája 1 db
vaj 200 g
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
mandula 32 dkg
étcsokoládé 200 g
habtejszín 100 ml
marcipán 40 dkg