Nosalty Logó

Anyukám mákos és diós bejglije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Anyukám mákos és diós bejglije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 7070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 368 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    358.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7289.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2858 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    989 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 7070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl hideg tejben.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgát. Nem kell felfuttatni, csak keverjük össze.A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal.Hozzáöntjük az élesztős-tojásos tejet, és gyorsan összedolgozzuk. Ha kell, a maradék tejjel lazítjuk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és40 percre a hűtőbe dugjuk.Addig elkészítjük a töltelékeket.
  4. A darált diótösszekeverjük a porcukorral, ráöntjük a tejet, beletesszük a mazsolát és a csokit, és kb. 2 percig folyton kevergetve kicsit összefőzzük.
  5. A mákhoz és a porcukorhoz hozzáadjuk a narancslevet és a citromhéjat, és ugyanúgy összemelegítjük, mint a diósat. Mindkét tölteléket teljesen kihűtjük.
  6. A tésztát három részre osztjuk, le is mérhetjük, hogy egyenlő nagyságúak legyenek.
  7. A gombócokat téglalap alakúra nyújtjuk, és elosztjuk bennük a tölteléket. Óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük, a végüket behajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk. Fél órát állni hagyjuk.
  8. A tojást kettéválasztjuk, és először a sárgájával, majd a fehérjével átkenjük a bejgliket. 5-10 percre tűtőbe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített tepsibe dugjuk, és 40 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és utána szeleteljük. Ebből az adagból 3 rúd bejgli lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 168654
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám ünnepkor átlag 10 rúd bejglit süt, de ez a szám nem fix, volt már, hogy 17 is összejött. Szegény nem készült bejglikészítő kisiparosnak, de a szerelem meg a beetető fázis megtette a hatását. Mármint a kapcsolat azon szakasza, amikor még minden rózsaszín, és még a legjobb oldaladat akarod mutatni. Édesapámmal közösen eltöltött első karácsonyukkor még egy fél rudat sem készített, az elosztó akkor még a dédim volt. A következő évben, mikor leköszönt a bejgligyártó posztról, anyukám egy rossz ötlettől vezérelve nekiállt maga bejglit sütni, hogy férjecskéjének örömet okozzon, és hogy az anyós pajtást is meglepje 1-1 rúd mákos és diós finomsággal. Ha tudta volna, hogy nagyanyám ezt úgy érzékeli, hogy anyósa helyett mostantól a menyétől érkeznek a tepsinyi bejglik karácsony előtt, lehet kevésbé lett volna lelkes és nagylelkű, de hát késő... A bejgli az ő feladata immár 26 éve. Én is tőle tanultam készíteni, mert azt hiszem, rászolgált a bizalomra.:) Kis segítség: A tészta 3 rúd bejglire elegendő, a töltelék viszont négyhez van. Mi inkább a diósat szeretjük, így egy mákosra két diós jut - ezért a három rúd az alapreceptben, ez van felszorozva annyi rúdra, amennyi éppen készül. Ahoz a töltelékhez, amelyikből csak egy készül, a megadott mennyiségek fele elég!

Hozzászólások

Ágicámdrágám

Kedves Dacota! A 4. és 5. pontot nem keverted véletlenül össze. Gondolom a 4-es a diós és az 5-ös a mák./vagy mindkett? mákos :)?Ági

Dacota

Szia Ági, De, köszi, már javítottam is. :) Szép napot! Üdv, Nóra

Ágicámdrágám

Nagyon tetszik a recept, biztosan megsütöm,a meggylekvár elhagyható bel?le? Ági

Dacota

Szia Ági, Persze, elhagyható, de érdemes valamilyen más lazító anyaggal pótolni, ami nem olyan folyós, mint a tej vagy a narancs leve. Így könnyebben kenhet?, nem száraz, de mégsem folyik minden irányba. :) Segítségnek, hogy tuti ne nyíljon szét, itt van egy kis segítség: http://www.nosalty.hu/ajanlo/nincs-karacsony-bejgli-nelkul-0 Kellemes ünnepeket! Üdvözlettel, Nóra

hamori01

Sziasztok ! nagyon tetszik a recept, szeretném elmenteni. Viszont a receptkönyvem megtelt. Szeretnék törölni bel?le. Hiába megyek be a szerkesztés menübe, nem tudok törölni a régiekb?l. Tud valaki segíteni nekem. El?re is köszönöm. Marika

Dacota

Kedves Marika, Belemész a receptkönyvedbe, megnyomod a receptkönyvem szerkesztését, és annak a képnek a szélén lév? x-et nyomod meg, amelyikre nincs többé szükséged. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Ágicámdrágám

Szia Nóra! Köszi a + segítséget :) Boldog Karácsonyt kívánok ! Üdv:Ági

Törölt felhasználó

Szia, Dacota! 1,5 dl tejet írsz a hozzávalóknál, de az elkészítésnél már csak 1-et. Akkor most mennyi kell? Nagyon szeretném, ha végre nem repedne meg a bejglim..:)

Dacota

Keves Moni, jogos, hozzáírta, hogy a fél deci lazításra van, ha szükséges. Minden liszt máshogy m?ködik, úgyhogy esetenként kellhet még kozzá egy fél dl. neked is ajánlom a cikkünket: http://www.nosalty.hu/ajanlo/nincs-karacsony-bejgli-nelkul-0 Tippek, hogy idén ne repedjen szét. :) szép estét! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Szia! Tetszik a recept és szeretném kipróbálni de beiglit még sosem sütöttem mert nem szeretem és eddig Anyósom sütötte aki már sajnos nincs velünk így én jövök hogy legyen páromnak egy kis mákos-diós. Biztos a tapasztalatlanságom miatt de a tésztát három részre kell osztani viszont az nincs ott hogy melyik ízb?l lesz kett?. A töltelékb?l sem jöttem rá mert 15-15 dkg kell mákból és dióból egyaránt. Köszönöm!

Dacota

Kedves Szilvi, Jaj, ez kicsit sunyin van a receptben. Szóval a töltelék 4 adag, a tészta csak 3 rúd. Amelyikb?l csak egyet szeretnél, annak felezd meg a hozzávalóit, esetleg a tésztához tegyél még egy negyed adagot, és akkor négy rúd lesz. Nálunk a mákos nem annyira kelend?, mint a diós, ezért 2 diósra egy mákos jut. De igazad van, ez így kicsit becsapós, át is javítom úgy, hogy egyértelm? legyen. :) Szép napot és kellemes ünnepeket! Üdvözlettel, nóra

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Én is kívánok igazán kellemes ünnepeket! Üdvözlettel: Szilvi

Törölt felhasználó

Kedves Nóra, köszönöm a választ! Móni

Törölt felhasználó

Dacota!!!az édesanyádnak egy hatalmas ölelést küldök!!!!ez volt életem els? bejglije a fiam szerintem bejglimérgezést fog kapni annyira ízlik neki.a tészta mennyei fantasztikus.a tölteléket én kreáltam össze mogyoróból és nutellából (nem szeretjük a mákos diós változatot) nagyon fini lett!!köszönöm szépen a receptet!

francsesz

Nagyon jó recept! Kicsit az oldalak megrepedtek, de nagyon finom a tészta is, meg a töltelék is!! Üdv: Francsesz

Törölt felhasználó

Szia!köszönöm szépen a receptet!Isteni finom lett!olyaan hamar elfogyott hogy mire észbe kaptam már el is fogyott!

Törölt felhasználó

Szia! Idén úgy dönöttem megpróbálkozom én is a bejglivel. Mert a mamám már nem süt a "családnak". Anyu meg sosem sütött, nálunk inkább a kókusztekercs a men?. Szóval. Mekkorára - Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát, hogy feltekerhet? legyen, legyen benne 1-2 "kör" de ne legyen kakaós csiga spirál bel?le? (Remélem érted mit szeretnék kérdezni.) Hány kört kell tekerni rajra? Üdv Évi

Dacota

Szia, A tészta 2-3 mm legyen kb, de ez ízlésfügg?. És kb 2 és félszer kell feltekerni. :) Kis segítség: egy tavalyi lépésr?l lépésre cikk a bejglisütésr?l: http://www.nosalty.hu/ajanlo/nincs-karacsony-bejgli-nelkul-0 Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Sziasztok! Segítséééég, sz?ke vagyok :D szóval akkor a tésztához az van írva, hogy 6 adag, az az 6 rúd lesz bel?le? A töltelék pedig 4 rúdhoz elegend?? Jól értettem, vagy már mindent össze keverek? nagyon kell hogy sikerüljön, jön anyóspajtás :D köszönöm a segítséget! Szép napot !! Hilda

Dacota

Szia Hilda, A tészta 3 rúdhoz elég, a töltelék 4-hez. :) Ha csak 3 rudat készítesz, azt a tölteléket, amit kevésbé szerettek, felezd meg alapanyagban. :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota , holnap nekiállok a beigli sütésnek a Te recepted szerint Az lenne a kérdésem hogy a recept ami ''sunyin '' volt irva az most javitva lett ? köszönöm elöre is a választ , PR

Dacota

Szia, Igen, át lett írva. :) Jó sütögetést, és boldog ünnepet! Üdvözlettel, Nóra

evacili

Kedves Dacota! Ma délután kezdtem neki a bejgli sütésnek. A töltelékek nagyon finomak, különlegesek! A sütemény most sül, csodálatos illatok lengik be a lakást és GYÖNYÖR? ! Nem repedt szét, gyönyör? márványos. Még 10 percig kell sütnöm. Ezek után nincs kétségem az ízét illet?en.Nagyon köszönöm a receptet. Kívánok áldott ünnepeket, békés boldog új esztend?t! Remélem az elkövetkezend? évben is megörvendeztetsz bennünket ilyen csodás receptekkel. Üdv: Cili

Dacota

Kedves Cili, Nagyon köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy jól sikerült a bejgli. :) Igyekszem jöv?re is. :) Boldog karácsonyt és békés új esztend?t kívánok Nektek is!! Üdvözlettel, Nóra

evacili

Kedves Nóra! A tegnapi kostolás után a család egyértelm? döntése: még kell bel?le! Azt hiszem ez önmagáért beszél! Így most neki állok az új adagnak. Üdv: Cili

ildica

Sziasztok! Ha én egy egész éjszakát pihentetem a tésztát, az nem lesz baj? Mert több bejgli receptnél azt írja. Mindenképpen ezt fogom megsütni , mert ez nagyon szimpatikus recept. :)

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek