Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbófőzelék tükörtojással

Kelbimbófőzelék tükörtojással
Kelbimbófőzelék tükörtojással
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromtól kezdve utáltam a kelféléket. Pár éve az akkori munkahelyemen "ráfanyalodtam" a kelkáposztafőzelékre, és meglepetésemre nagyon ízlett. Ezt a receptet egy konyhamagazinban találtam, kicsit megvariáltam, és nagyon ízlik az egész családnak.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A feltéthez

ajánlat

Nagyon laktató étel, én fő fogásnak szoktam készíteni, utána pogácsát vagy valamilyen sütit ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zöldségkeveréket a felszeletelt gombát és a félbevágott kelbimbókat.
  2. Az egészet 5-6 percig pároljuk, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
  3. Krémesre főzzük, majd sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
  4. A végén hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
  5. A feltéthez az olajat megforrósítjuk, beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön megsütjük.
  6. Ha megsültek, paprikával, kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk, és a főzelékkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 855
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbófőzelék, zöldséges kelbimbófőzelék, tükörtojásos kelbimbófőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

467
vaj 4 dkg
vöröshagyma 1 db
zöldségkeverék 20 dkg
gomba 15 dkg
kelbimbó 25 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 1 dl
tojás 4 db
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 4 ek
kakukkfű 2 szál
rozmaring 2 szál