r
Nosalty Logó

Salátafőzelék fokhagymásan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
hajo804
Salátafőzelék fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 127 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 510 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze.
  2. Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtassuk meg, amíg az illatok kijönnek.
  3. Utána tegyük rá a lisztet, a lényeg, hogy egy hígabb rántást kell kapnunk.
  4. Ha a rántásunk megvan, akkor fokozatosan öntsük hozzá a hideg vizet, és folyamatosan keverjük.
  5. Addig kell adagolni a vizet, amíg felmelegedés után a krémesnél picit hígabb lesz az állaga.
  6. Ekkor tegyük bele a sót, a cukrot, a két íznek kb ki kell egyenlítenie egymást.
  7. Ezután adjuk hozzá az ecetet ízlés szerint.
  8. Ha egyszer felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, és tegyük bele a salátát.
  • Elkészítettem: 1001 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 108390
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Pörköltekhez, rántott vagy sült húsokhoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Salátafőzelék fokhagymásan
hajo804 5 recept

Mikor még gyerkőc voltam, sokat nyaraltam a nagyszüleimnél a Balatonon. Sok finomsággal vártak minket a nagyszülők, amikor megérkeztünk hétvégente, vagy szünetekben, de ez valami különleges volt. Ilyet azóta sem láttam, sem hallottam sem ettem sehol :) A nagypapám imádta, hidegen vagy melegen, teljesen mindegy! Pörkölthöz isteni, de magában is fenséges. Igaz rá kell hangolódni, de aki ínyenc, annak nagy kedvence lehet. Én azóta is imádom ezt az ételt, alig várom a tavaszt, hogy lehessen venni friss salátát és friss zöld fokhagymát, ilyenkor annyit eszem belőle, amennyi belém fér. És közben mindig azok a szép nyarak, és a nagyszüleim jutnak eszembe...

Hozzászólások

Wawa

A saláta mikor kerül bele? Mert azt kifelejtetted.

Törölt felhasználó

a 8 pontnal irja:)

koszider

H?, de örülök ennek a receptnek! Egyszer ettem ilyet, réges-rég (a családunk nem ismerte) és rettent?en ízlett. Kicsit emlékeztet a spenótra, de annál lágyabb. Köszi! Koszider

Törölt felhasználó

3-4 tojásból egy púpos rántottát szoktam készíteni, majd a végén belekockázni. Na, meg juhtúrós puliszkával...

asztaloszsu

Nekem az arányokkal egy kis probléma volt, 7 dl vízzel is nagyon híg. Vagy több lisztet tegyetek bele, vagy kevesebb vizet. Szerintem a salátával is érdemes egyet rottyantani rajta, hanem túl ropogós, nyers. Amúgy örültem a receptnek, köszönöm szépen!

hajo804

A liszt min?ségét?l is változik a dolog, igazából adagolgatni kell. Én tegnap is megcsináltam, imádom :D

Törölt felhasználó

Szia Hajo804 ! Tegnap vendégeim érkeztek, már el?re kérték, hogy salátaf?zeléket készítsek, mert nagyon szeretik, ahogyan elkészítem :) A rántás készítésekor egy nagy pohár tejfölt is kerverek belé. Nagy sikere volt ! Grillezett csirkemellet tálaltam hozzá.

hajo804

Örülök, hogy ízlett! A tejföl jó ötlet, ki is fogom próbálni. :)

Kata58

Én a múltkor tettem bele citromkarikákat, remekül harmonizált a salátával...ja és persze f?z?tejszinnel...

Kata58

Nálunk is nagy sikere van, az egyik f?zelék, amit kisfiam szívesen fogyaszt. Kemény tojással tálalom. Citromkarikát és pici almaecetet is teszek bele...nagyon finommá, lággyá teszi.Én a salátát is f?zöm egy kicsit, úgy szívesebben fogyassza.

zsula

Nagyon finom lett! Legközelebb szalonnát fogok kisütni és annak a zsírját használom majd olaj helyett. Hidegen-melegen mindig finom!

pannika222

Nagymamámtól tanultam,Anyukám,én is sokszor csinálom.Mi teszünk bele apróra vágott kaprot is,és a rántásba egy pici pirospaprikát,éppen csak ,hogy színe legyen.És tejföllel sürítjük.Nagyon szeretjük.

hajo804

Nemrég én is kipróbáltam tejföllel, és isteni finom lett. A kaprot majd tavasszal :)

pannika222

örülök,hogy ízlett.Kaprot most is vehetsz a savanyúságosnál.Ha nem használod el az egészet,apróra megvágva kis dobozkába,és be a mélyhüt?be.Én nyáron mindíg teszek el télire így kaprot és petrezselymet is.Olyan mintha akkor szedtem volna a kertben.

rozsane marika

Én tükörtojással szoktam tálalni, nagyon szeretem!

rozsane marika

Tükörtojással is nagyon fincsi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.