Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó

Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó
Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is annyira macerás az elkészítése, mint amennyire látszik. És mivel annyiféleképpen el lehet készíteni, igazán bármikor, bármilyen "feltéttel" el lehet készíteni. Ez most egy ünnepibb, drágább verziója. De csináltam már konzerv tonhalasat és gombásat is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én speciel nem szeretem a parmezánt, úgyhogy olyan sajtot teszek bele, amilyen éppen van otthon... Vagy nem teszek bele egyáltalán. Ebben a verzióban ugye a raguba került, a rizshez már nem kevertem másfélét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 fej apróra vágott hagymát és a felszeletelt póréhagymát 1 ek felolvasztott vajon puhára pároljuk.
  2. Ehhez hozzáadjuk a kagylót és a rákot, valamint belenyomjuk a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor lezárjuk, belekeverjük a sajtot (ez speciel teljesen beleolvadt), és ráfacsarjuk a lime levét. Ezt a ragut, félretesszük, amíg a rizottó alap készen nem lesz.
  4. 1 fej apróra vágott hagymát és a felkockázott zellert 1 ek olvasztott vajon megpároljuk
  5. Erre megy a rizs. Folyamatosan kevergetve üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a bort. 
  6. Amikor elpárolgott a bor, elkezdjük merőkanalanként adagolni a forró alaplevet. Fontos, hogy megvárjuk, amíg egy-egy adag alaplevet magába szív a rizs. Ne felejtsük el a folyamatos kevergetést! Ezt addig folytassuk, amíg a rizs meg nem puhul. Ízlés szerint lehet sózni a rizst, bár nekem elég volt az alaplé sóssága. 
  7. Ezután belekeverjük a 7 dkg vajat és a fedővel + konyharuhával letakarva félretesszük pihenni.
  8. Végül a ragut és a felaprózott petrezselymet belekeverjük a rizottó alapba, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 550
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ánizsliget

Mióta szakács: 2012.11.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

garnélás rizottó, rákrizottó, tenger gyümölcsei rizottó kéksajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

537
csirke alaplé 1.5 l
vaj 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zeller 1 közepes db
rizs 60 dkg
fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kéksajt 15 dkg
kagylóhús 30 dkg
garnéla 20 dkg
póréhagyma 1 db
limelé 1 lime-ból nyert
petrezselyem 2 csokor