Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös rizottó 2.

Sütőtökös rizottó 2.
Sütőtökös rizottó 2.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék íze című újságban bukkantam rá erre a receptre. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam.
Egy kicsit "edényigényes" az elkészítése, de megéri a plusz mosogatást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát megpirítjuk (szárazon felhevített serpenyőben).
  2. A tököt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy kevés olívaolajon fedő alatt folyamatosan kevergetve puhára főzzük. (8-10 perc) (Lehet, hogy egy kis vizet is alá kell önteni.) Ha megpuhult, akkor sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy nagy serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a kockára vágott bacont. Ha kész, beledobjuk az apróra vágott zöldfűszereket és hozzáadjuk a rizst. Addig kevergessük, amíg a rizsszemek széle áttetszővé nem válik.
  5. A levest összekeverjük a vízzel. Adjunk a rizshez 1 merőkanálnyit és folyamatosan kevergessük. Ha elfőtte a lét, tegyünk hozzá ismét egy merőkanálnyit. Ezt addig folytassuk, míg meg nem puhul a rizs. Ha puha a rizs tegyünk hozzá még egy merőkanálnyit a levesből.
  6. Keverjük bele a sütőtököt, a pirított mandulát és a parmezán felét. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaláskor szórjuk meg a parmezán másik felével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 121
elküldve: 1
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökös-baconos rizottó, rizottó sütőtökkel és baconnel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

merzsa
merzsa Mon, 2011-09-26 14:09

 
Én is elkészítettem ma, a pároláshoz két babérlevelet is tettem a tök közé. Megfogadtam az ötletet és reszeltem friss gyömbért és chilit is a rizshez. Végeredmény csodálatos ízorgia lett! Köszönöm az isteni receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-10 17:54

Jó, még tettünk bele őrölt gyömbért, chilit és repcemézet, balzsamecetet

966
mandula 5 dkg
sütőtök 1 kg
olívaolaj 5 ek
csirke alaplé 1 l
víz 1 l
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
zsálya 0.5 tk
kakukkfű 1 kk
rozmaring 0.25 tk
rizs 40 dkg
parmezán sajt 10 dkg