Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rizottó borjúpofával

Zöldséges rizottó borjúpofával
Zöldséges rizottó borjúpofával
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok munka van vele, de szerintem megéri.
Konfitálva a hús 100 fokon kb 2 óra alatt elkészül. Pofája válogatja! :-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bock Chardonnay barrique egy igazi vajas, krémes, nagy testű bor, jól passzol a szintén krémes rizottóhoz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizottó rizst lepirítom, majd az apróra vágott fokhagymát és ezüsthagymát hozzáadom.Mindezt olívaolajon.
  2. Pirítás után fehérborral és zöldségalaplével locsolgatva kevergetjük, míg a rizs "aldente" nem lesz.
  3. A végén keverjük bele a vajat meg a parmezánt, hogy szép fényes, meg krémes legyen.
  4. A zöldséggyöngyöket max három percet hagyom a rizottóban húzódni, hogy szép ropogóssak maradjanak.
  5. A pofahúst megtisztítom a hártyáktól, sózom-borsozom, majd kérget sütök neki.
  6. Én sous vide eljárással készítettem 58 fokon 23 órát, de konfitálva elérhető hasonló textúra.  Ízre talán még finomabb konfitálva, csak a rózsaszín, szaftos-"ragadós "állag nem érhető el vele.
  7. A húst szeletelés előtt egy erősen visszaredukált, vajjal behúzott, koncentrált marhaalaplében forgatom meg, majd körbehúzom vele a tányéron.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 094
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: nehéz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúpofa zöldséges rizottóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mankapanka
Mankapanka Sat, 2012-01-21 01:29

Kedves Gergő!
A receptben belinkelt sous vide eljárásra kattintva sajnos nem tudtam meg, hogy ez mit takar, mert egy teljesen más (felnőtt tartalmú) weboldalra jutottam. Tudnád esetleg ellenőrizni?
Üdv, Manka

1033
rizottó rizs 200 g
vaj 50 g
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fehérbor 2 dl
zöldség alaplé 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 g
cukkini 2 db
sárgarépa 2 db
borjúhús 500 g