r
Nosalty Logó

Zöldséges rizottó borjúpofával

NS
Zöldséges rizottó borjúpofával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1033
Kalória
64.7g
Fehérje
99.8g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
574.5g
Víz
252.2g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4222 micro
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8444 micro
Összesen 2066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A rizottó rizst lepirítom, majd az apróra vágott fokhagymát és ezüsthagymát hozzáadom.Mindezt olívaolajon.
  2. Pirítás után fehérborral és zöldségalaplével locsolgatva kevergetjük, míg a rizs "aldente" nem lesz.
  3. A végén keverjük bele a vajat meg a parmezánt, hogy szép fényes, meg krémes legyen.
  4. A zöldséggyöngyöket max három percet hagyom a rizottóban húzódni, hogy szép ropogóssak maradjanak.
  5. A pofahúst megtisztítom a hártyáktól, sózom-borsozom, majd kérget sütök neki.
  6. Én sous vide eljárással készítettem 58 fokon 23 órát, de konfitálva elérhető hasonló textúra. Ízre talán még finomabb konfitálva, csak a rózsaszín, szaftos-"ragadós "állag nem érhető el vele.
  7. A húst szeletelés előtt egy erősen visszaredukált, vajjal behúzott, koncentrált marhaalaplében forgatom meg, majd körbehúzom vele a tányéron.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 180 p

Sok munka van vele, de szerintem megéri. Konfitálva a hús 100 fokon kb 2 óra alatt elkészül. Pofája válogatja! :-)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek