r
Nosalty Logó

Katalin cárnő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzakácsBarbár
Katalin cárnő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 6299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    426 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 6299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, cukor, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és só. A tejbe tegyünk egy kevés ecetet és hagyjuk pár percig letakarva.
  2. Egy kézi mixer segítségével verjük a tojást habosra, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük addig, míg szépen összeelegyedik. Óvatosan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül öntsük hozzá a kávét is.
  3. A tésztát megsüthetjük egyben is, ez azt jelenti, hogy az egész masszát egy kivajazott tortaformába (18 cm-es) töltjük, de eloszthatjuk három részre, és laponként is süthetjük. Ez egyenletesebb piskótát fog eredményezni. Amennyiben egyben sütjük meg, kb. 90 percre lesz szükségünk 180 C-on (légkeveréses módban), egyenként kb. 10 perc alatt kész.

Ganache-krém

  1. A csokoládét kockázzuk fel és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. A kockázott vajat kb. akkor adjuk hozzá, amikor a masszánk kb. 40 C-os.
  3. Amikor szép egynemű krémet kaptunk, dolgozzuk bele a kirschet is.

Fehércsokoládé-krém

  1. A fehér csokoládét a tejszín felével vízgőz felett melegítsük fel, hogy a csoki megolvadjon. Adjuk hozzá a zselatint is.
  2. A tejszín másik felét verjük kemény habbá a cukorral, majd tegyük hűtőbe.
  3. A mascarponét óvatosan kezdjük el keverni, majd csurgassuk hozzá a fehér csokoládét. Végül keverjük bele a kemény tejszínt is. A kész krémünket tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Töltelék

  1. A mogyorót pirítsuk meg.
  2. Az első piskótát kenjük meg ganache-krémmel, majd rakjunk rá meggyet. Ezután jöhet a fehér csokoládé, majd a mogyoró, végül egy újabb piskótalap. Ezt ismételjük tovább. A tortát ganache-krémmel vontam be, a tetejére pedig mogyorót és meggyet szórtam, valamint dekorcukrokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5990
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzakácsBarbár 2 recept

Tulajdonképpen ez egy feketeerdő torta, kicsit az én ízlésemhez igazítva. Elegáns és nagyon csokis, ideális az ünnepekre.

Hozzávalók

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek