Katalin cárnő torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SzakácsBarbár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
21g finomliszt75 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Ganache-krém
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
3g méz8 kcal
-
1g likőr4 kcal
Fehércsokoládé-krém
-
25g mascarpone101 kcal
-
34 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Töltelék
-
25g meggy11 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
165g finomliszt601 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
103 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
160g tej90 kcal
-
160g feketekávé14 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Ganache-krém
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g méz61 kcal
-
10g likőr33 kcal
Fehércsokoládé-krém
-
200g mascarpone808 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
3g zselatin10 kcal
-
15g porcukor58 kcal
Töltelék
-
200g meggy90 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
Összesen
6299
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
8g tej5 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Ganache-krém
-
5g habtejszín15 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1g méz3 kcal
-
0.5g likőr2 kcal
Fehércsokoládé-krém
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
2.5g fehér csokoládé14 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Töltelék
-
10.1g meggy5 kcal
-
5g törökmogyoró32 kcal
Összesen
320
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 426 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3641.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 882 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 749 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 612 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 1259 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1695 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
6299
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
165 g finomliszt
-
240 g cukor
-
45 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
160 ml tej
-
160 ml feketekávé
-
85 ml napraforgó olaj
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
-
1 teáskanál ecet
Ganache-krém
-
100 ml habtejszín
-
100 g étcsokoládé
-
30 g vaj
-
20 g méz
Fehércsokoládé-krém
-
200 g mascarpone
-
50 g fehér csokoládé
-
250 ml habtejszín
-
3 g zselatin
-
15 g porcukor
Töltelék
-
200 g meggy
-
100 g törökmogyoró
Elkészítés
Piskóta
- Egy tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, cukor, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és só. A tejbe tegyünk egy kevés ecetet és hagyjuk pár percig letakarva.
- Egy kézi mixer segítségével verjük a tojást habosra, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük addig, míg szépen összeelegyedik. Óvatosan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül öntsük hozzá a kávét is.
- A tésztát megsüthetjük egyben is, ez azt jelenti, hogy az egész masszát egy kivajazott tortaformába (18 cm-es) töltjük, de eloszthatjuk három részre, és laponként is süthetjük. Ez egyenletesebb piskótát fog eredményezni. Amennyiben egyben sütjük meg, kb. 90 percre lesz szükségünk 180 C-on (légkeveréses módban), egyenként kb. 10 perc alatt kész.
Ganache-krém
- A csokoládét kockázzuk fel és egy hőálló tálba tesszük.
- A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. A kockázott vajat kb. akkor adjuk hozzá, amikor a masszánk kb. 40 C-os.
- Amikor szép egynemű krémet kaptunk, dolgozzuk bele a kirschet is.
Fehércsokoládé-krém
- A fehér csokoládét a tejszín felével vízgőz felett melegítsük fel, hogy a csoki megolvadjon. Adjuk hozzá a zselatint is.
- A tejszín másik felét verjük kemény habbá a cukorral, majd tegyük hűtőbe.
- A mascarponét óvatosan kezdjük el keverni, majd csurgassuk hozzá a fehér csokoládét. Végül keverjük bele a kemény tejszínt is. A kész krémünket tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Töltelék
- A mogyorót pirítsuk meg.
- Az első piskótát kenjük meg ganache-krémmel, majd rakjunk rá meggyet. Ezután jöhet a fehér csokoládé, majd a mogyoró, végül egy újabb piskótalap. Ezt ismételjük tovább. A tortát ganache-krémmel vontam be, a tetejére pedig mogyorót és meggyet szórtam, valamint dekorcukrokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5990
- Feltöltés dátuma: 2018. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
SzakácsBarbár
2 recept
Tulajdonképpen ez egy feketeerdő torta, kicsit az én ízlésemhez igazítva. Elegáns és nagyon csokis, ideális az ünnepekre.