Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalin cárnő torta

Katalin cárnő torta
Katalin cárnő torta
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen ez egy feketeerdő torta, kicsit az én ízlésemhez igazítva. Elegáns és nagyon csokis, ideális az ünnepekre.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, cukor, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és só. A tejbe tegyünk egy kevés ecetet és hagyjuk pár percig letakarva.
  2. Egy kézi mixer segítségével verjük a tojást habosra, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük addig, míg szépen összeelegyedik. Óvatosan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül öntsük hozzá a kávét is.
  3. A tésztát megsüthetjük egyben is, ez azt jelenti, hogy az egész masszát egy kivajazott tortaformába (18 cm-es) töltjük, de eloszthatjuk három részre, és laponként is süthetjük. Ez egyenletesebb piskótát fog eredményezni. Amennyiben egyben sütjük meg, kb. 90 percre lesz szükségünk 180 C-on (légkeveréses módban), egyenként kb. 10 perc alatt kész.

Ganache-krém

  1. A csokoládét kockázzuk fel és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. A kockázott vajat kb. akkor adjuk hozzá, amikor a masszánk kb. 40 C-os.
  3. Amikor szép egynemű krémet kaptunk, dolgozzuk bele a kirschet is.

Fehércsokoládé-krém

  1. A fehér csokoládét a tejszín felével vízgőz felett melegítsük fel, hogy a csoki megolvadjon. Adjuk hozzá a zselatint is.
  2. A tejszín másik felét verjük kemény habbá a cukorral, majd tegyük hűtőbe.
  3. A mascarponét óvatosan kezdjük el keverni, majd csurgassuk hozzá a fehér csokoládét. Végül keverjük bele a kemény tejszínt is. A kész krémünket tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Összerakás

  1. A mogyorót pirítsuk meg.
  2. Az első piskótát kenjük meg ganache-krémmel, majd rakjunk rá meggyet. Ezután jöhet a fehér csokoládé, majd a mogyoró, végül egy újabb piskótalap. Ezt ismételjük tovább. A tortát ganache-krémmel vontam be, a tetejére pedig mogyorót és meggyet szórtam, valamint dekorcukrokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 963
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SzakácsBarbár

Mióta szakács: 2018.09.25.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

788
finomliszt 165 g
cukor 240 g
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 45 g
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
tej 160 ml
feketekávé 160 ml
napraforgó olaj 85 ml
vaníliaaroma 1 kávéskanál
1 csipet
ecet 1 teáskanál
habtejszín 100 ml
étcsokoládé 100 g
vaj 30 g
méz 20 g
likőr 1 ek
mascarpone 200 g
fehér csokoládé 50 g
habtejszín 250 ml
zselatin 3 g
porcukor 15 g
meggy 200 g
törökmogyoró 100 g