r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb csokitorta

Lakos Benedek
Legegyszerűbb csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tortakrémhez

909
Kalória
11.7g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
64.5g
Zsír
77.9g
Víz
91.6g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 7267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    515.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7015.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1160 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.4 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 7267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és sót. Egy másik tálba tesszük a cukrot a tojásokkal, majd kézi mixerrel 1-2 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Ekkot fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz az olajat, míg fel nem veszi az összeset.
  2. A tojásos alaphoz keverjük a joghurtot, tejet és kávét, míg homogén nem lesz az egész. Ekkor beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd egységes állagúra keverjük a masszát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 centiméter átmérőjű, magasabb falú kapcsos tortaformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd az egészet kikenjük olajjal. Beleöntjük a masszát és betoljuk a sütőbe. A piskótát 60 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk: ha tisztán jön ki a tű, elkészült a süteményünk.
  4. A piskótát hagyjuk először a formában 10 percig hűlni, majd fejjel lefelé rátesszük egy sütőrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni. Így a piskóta púpos teteje is laposabb lesz. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A tortakrémhez

  1. A habtejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a darabokra tört csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd addig keverjük, míg egységes állagot nem kapunk. A keveréket hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A csokis alaphoz adjuk a krémsajtot, majd egy konyhai robotgéppel 1-2 perc alatt habosra keverjük az egészet. Vigyázzunk, ne verjük túl! A csokikrémet habzsákba töltjük.
  3. Elkezdjük a torta összeállítását: alulra rakjuk a torta repedt tetejét, így elrejtve a csúnyább részt. Erre rányomjuk a krém negyedét és elegyengetjük. Erre jöhet a piskóta középső része, majd arra még egynegyed adag krém. Ezt is elegyengetjük, végül pedig a piskóta alsó piskótáját tesszük fel úgy, hogy annak lapos alja felfelé nézzen (így teljesen sima tortakülsőt kapunk).
  4. A tortát bevonjuk felül és oldalt a maradék krémmel. Felvágás előtt legalább 30 percig hűtőbe tesszük pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a végeredmény pedig minden alkalommal lenyűgöző lesz. A kérdés csak az, hány szeletet kérsz belőle?

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...