Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csokoládétorta

Narancsos csokoládétorta
Narancsos csokoládétorta
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a narancs illatát, ízét, és már régóta szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, aminek a középpontjában ez a gyümölcs áll. Sikerült nagyon finom, érett narancsokat vásárolnom, és ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy végre elkészítem a tökéletes narancsos édességet. Nem fogok hazudni és bevallom, kicsit megosztotta a társaságot. Volt, akinek nagyon ízlett és volt, aki inkább érdekesnek találta, mint a legfinomabb süteménynek, amit valaha evett. Személy szerint, mivel én imádom a narancsot, nagyon finomnak találtam, de megértettem azokat is, akik nem tudták eldönteni, hogy mit is mondjanak, mert az biztos, hogy nincs hétköznapi íze. Szóval én csak ajánlani tudom. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a 9 dkg cukorral (a másik 6 dkg ezután kell), és a reszelt narancshéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyiket jól kikeverjük a vajas masszával.
  3. A narancslevet a maradék 6 dkg cukorral egy kis lábosba tesszük, és addig melegítjük, ameddig a cukor el nem olvad. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  4. A vajas krémbe felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a cukros narancslevet. Az így kapott tésztát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült a tészta, 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk belőle és teljesen kihűtjük.
  6. A narancsos krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt narancshéjat, a kakaóport és a narancslét.
  7. A kész krémet a torta tetejére kenjük, és vékonyan bevonjuk az oldalát is. Díszítésként használhatunk vékony szeletekre vágott narancskarikákat, vagy 5-6 kocka tortabevonót felolvaszthatunk, beletölthetjük nejlonzacskóba, vagy ha van tortanyomóba, és ráfolyathatjuk a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 693
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fairy_kitchen

Mióta szakács: 2012.01.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-csokoládés torta, mascarponés-narancskrémes csokitorta, csokoládétorta narancskrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1338
finomliszt 22 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaj 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
sütőpor 1.5 tk
mascarpone 50 dkg
porcukor 15 dkg
narancslé 1 dl
narancshéj 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 220 g
tortabevonó 10 dkg
narancs 1 közepes db