Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta

Epertorta
Epertorta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezoooon. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kakaós kekszet (330 grammot - 2 csomag) összedaráljuk, és összekeverjük 110 g olvadt vajjal.
  2. Egy tortaformába öntjük, és szépen lenyomkodjuk, illetve peremet is csinálunk neki.
  3. Betesszük az előmelegített sütőbe kb. 5 percre (200 fok). Épp, hogy kicsit összemelegedjen. (De tehetjük fagyasztóba is 5 percre.)
  4. 200 g tejcsokit felolvasztunk 200 ml habtejszínben.
  5. Amikor elolvadt a csoki, egyneművé keverjük. Vigyázzunk, hogy ne égessük le a csokit.
  6. Majd a csokis szószt ráöntjük a kekszes rétegre (24 cm-es tortaforma).
  7. Kint hagyjuk a konyhában még picit, mikor kihűlt, betesszük a hűtőbe.
  8. Pár órát minimum ott kell hagyni (nekem 1 éjszakát volt), majd másnap rátesszük az epret.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1014
zabkeksz 330 g
vaj 110 g
tejcsokoládé 200 g
habtejszín 200 ml
eper 250 g