r
Nosalty Logó

Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal

Bonduelle
Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

833
Kalória
29.6g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
213.6g
Víz
146.9g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 2503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5047 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    640.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

hozzávalók a leveshez

  1. A felkockázott sonkát egy evőkanál vajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apró kockákra vágott zsemlét, majd ezt is félretesszük hűlni (ősz lévén, kirakhatjuk az erkélyre vagy a nyitott ablakba).
  2. A tojásból és a lisztből nokedliszerű tésztát keverünk (szükség szerint vízzel vagy plusz liszttel tökéletesítjük az állagot), sózzuk, majd hozzáadjuk a sonkát, a zsemlekockákat és az aprított petrezselymet.
  3. Kicsit beolajozott kézzel 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat gyúrunk, amiket aztán lobogó, sós vízbe teszünk, és nagyjából 15 perc alatt készre főzünk.

hozzávalók a zsemlegombóchoz

  1. Amíg fő a gombóc, elkészítjük a krémlevest. Ehhez egy másik lábasban felhevítünk egy kanál vajat, rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a krumplit.
  2. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, pár percet puhítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és felöntjük az alaplével.
  3. Puhára főzzük a zöldségeket, majd belereszeljük a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel az egészet simára pürésítjük. A zsemlegombócokkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Pikk-pakk elkészíthető karfiolkrémleves, amit a sonkás zsemlegombóc tesz igazán laktatóvá és különlegessé.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...