r
Nosalty Logó

Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal

Bonduelle
Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

833
Kalória
29.6g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
213.6g
Víz
146.9g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 2503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5047 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    640.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

hozzávalók a leveshez

  1. A felkockázott sonkát egy evőkanál vajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apró kockákra vágott zsemlét, majd ezt is félretesszük hűlni (ősz lévén, kirakhatjuk az erkélyre vagy a nyitott ablakba).
  2. A tojásból és a lisztből nokedliszerű tésztát keverünk (szükség szerint vízzel vagy plusz liszttel tökéletesítjük az állagot), sózzuk, majd hozzáadjuk a sonkát, a zsemlekockákat és az aprított petrezselymet.
  3. Kicsit beolajozott kézzel 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat gyúrunk, amiket aztán lobogó, sós vízbe teszünk, és nagyjából 15 perc alatt készre főzünk.

hozzávalók a zsemlegombóchoz

  1. Amíg fő a gombóc, elkészítjük a krémlevest. Ehhez egy másik lábasban felhevítünk egy kanál vajat, rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a krumplit.
  2. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, pár percet puhítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és felöntjük az alaplével.
  3. Puhára főzzük a zöldségeket, majd belereszeljük a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel az egészet simára pürésítjük. A zsemlegombócokkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Pikk-pakk elkészíthető karfiolkrémleves, amit a sonkás zsemlegombóc tesz igazán laktatóvá és különlegessé.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...