Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált császárhús

Karamellizált császárhús
Karamellizált császárhús
225 perc / előkészület: 25 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi kétség, hogy ez az egyik kedvenc ételem. A hús ízletesre, ugyanakkor bámulatosan omlósra fő a szószban, ahol az édes-fűszeres ízek tökéletes kombinációt alkotnak. Vietnami fogás (erős kínai hatással), így az elsők között kóstoltam meg, amikor Vietnamban jártam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot keverjük össze két evőkanál vízzel, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor vegyük nagyobbra a lángot, és karamellizáljuk borostyánszínűre. Óvatosan öntsünk hozzá 150 ml vizet, majd addig főzzük tovább, amíg elkezd besűrűsödni.
  2. A húst vágjuk négycentis darabokra, tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, ami pont ellepi. Közepes lángon forraljuk fel, majd főzzük további 5 percig, végül csepegtessük le.
  3. Az olajat egy edényben forrósítsuk fel, és adjuk hozzá a már száraz húst, nagy lángon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a gyufaszál vékonyra vágott gyömbért és fokhagymát, valamint a fűszereket, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
  4. Adjuk hozzá a karamellszószt, a szójaszószt és halszószt, valamint annyi vizet, hogy a húst teljesen ellepje.
  5. Alacsony lángon körübelül két órát főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
  6. A fürjtojásokat 2 percre lobogó, forró vízbe tesszük, majd lehűtjük, megpucoljuk, és a már kész ételbe forgatjuk. A húst pirított hagymával, újhagyma aprított zöldjével és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 402
össznézettség: 1 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns malaccsászár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
cukor 100 g
sertéshús 80 dkg
napraforgó olaj 3 ek
gyömbér 5 cm
fokhagyma 3 gerezd
fahéj 1 db
csillagánizs 2 db
szegfűszeg 4 db
bors 1 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 ek
halszósz 1 ek
fürjtojás 12 db
sült hagyma 50 g
újhagyma zöldje 2 közepes db
szezámmag 2 teáskanál