Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai bundás csirke

Kínai bundás csirke
Kínai bundás csirke
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs ötletem, mit főzhetnék a fiamnak, ez egy biztos tipp, ezt mindig megeszi.

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet keresztben 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A gyömbért, fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a szójaszószt, worcestershire-szószt, balzsamecetet, édes chiliszószt, és beleforgatjuk a csirkemelldarabokat. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  3. Kivesszük a hűtőből a húst, megvárjuk, míg szobahőmérsékletű lesz, leöntjük róla a pácot, és a húst megszórjuk étkezési keményítővel.
  4. Még így is elég ragacsos lesz ahhoz, hogy a pankoba forgatva a nagyobb szemű morzsa is ráragadjon.
  5. 180 fokra felhevített olajban aranybarnára sütjük, konyhai törlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, és tetszőleges körettel tálaljuk. (Készítettem hozzá egy a páchoz hasonló mártogatóst, amibe még némi ketchupot és szezámmagot is tettem.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkefalatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

389
csirkemell filé 30 dkg
szójaszósz 3 ek
chiliszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
balzsamecet 1 ek
gyömbér 2 cm
fokhagyma 2 gerezd
étkezési keményítő 2 evőkanál
panko 7 dkg