r
Nosalty Logó

Kínai brokkolis csirke rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Monique
Kínai brokkolis csirke rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Összesen 3894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Összesen 97 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    277 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8016.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    3162 mg
  • Nátrium
    3153 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    820 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    932 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1837 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    3304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12840 micro
Összesen 3894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Elkészítés

A pácoláshoz:

  1. A csirkemelleket tetszés szerinti formákra vágjuk. Egy tálba összekeverjük a szójaszósszal és a rizsborecettel. Rátesszük a tojásfehérjét (nem kell habosra felverni), ismét keverünk rajta egy párat, majd a végén rászórjuk a kukoricakeményítőt, és jól elkeverjük, hogy a keményítő ne álljon egy csomóba.
  2. Amíg a húsunk pácolódik, a brokkolit szedjük szét rózsákra, és pároljuk roppanósra a forrástól számítva kb. 10 percig.
  3. A rizst is főzzük készre. Mossuk át többször, majd egy edényben olajon kapassuk meg egy kicsit, folytonos kevergetés mellett. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje azt.
  4. Enyhén sózzuk, megkeverjük néhányszor, majd mikor már a víz kezd bugyogni, tegyünk rá fedőt, és a tüzet minimális fokozatra állítsuk alatta.
  5. Többet ne kevergessük, hagyjuk szépen főni kb. 15 percet. Nem fog leégni, a saját gőzében fog megfőni, finom "pergős" lesz.

A sütéshez:

  1. Egy tálban keverjük össze az összes fűszert. A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg vízzel.
  2. A wokban egy kis mogyoróolajat hevítünk, rádobjuk a páclé nélküli husikat, és fehéredésig sütjük, nem kell pirítani.
  3. Nyakon öntjük a fűszerkeverékkel, pár perccel később hozzáöntjük a már folyékony állapotú keményítőt is. Ettől rögtön besűrűsödik az alap. Ha nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá még vizet.
  4. Rögtön adjuk hozzá a brokkolikat is. Rottyantsuk össze, és kész is.
  5. Tálaláskor mutatósabbá tehetjük egy kis szezámmaggal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 35274
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Ez az étel nem összekeverendő a bundázott szezámmagos, mézes-mázos kínai csirkével. A fotón nagyon hasonlóan néz ki, mivel egy pici szezámmagot szórtam a tetejére a tálalás előtt. Mint minden kínai ételnek, ennek is nagyon karakteres íze van, az igazi kínai fűszereknek köszönhetően. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése.

Hozzávalók

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!