r
Nosalty Logó

Karalábé tejszínes paradicsomszósszal

Éva-Anyóca
Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

952
Kalória
32.8g
Fehérje
144.3g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
427.1g
Víz
95.4g
Koleszterin
16.5g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2846 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    721.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    2135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    596 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2171 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1201 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    14455 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    621 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A lábasban a kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beleöntjük a paradicsomot, beletesszük a fűszereket, a felkockázott karalábét, a finomra vágott zöldeket, és közepes lángon, 150 fokon, fedő alatt elkezdjük főzni, olykor megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük
  3. 40-45 perc után, ha az étel kész, beletesszük a cukrot és a tejszínt, összeforraljuk, és 2 tk vajat is keverünk bele, tálalásig melegen tartjuk.
  4. Kifőzzük sós, lobogó vízben a tésztát előírás szerint, leszűrjük, majd a fazékban lévő karalábés szósszal átforgatjuk (tehetünk rá egy-két kanál tészta főzővizet is, ha szükségesnek látjuk), majd tálaljuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Nagyon szép zsenge, zöld karalábét kaptam, a kedvenc zöldségesemnél, nagyon jó áron, és azonnal vettem hat darabot belőle. Kettőt el is raktam, hogy a legközelebbi finom levesbe bele kerülhessen, de mivel leves nem rég készült, amiben ettük, kíváncsi voltam, mi készülhet még belőle, ha nem rántom ki, ha nem rakottan készítem, nem töltött, nem főzelék....- milyen lehet szósznak, tésztával? A próba sikerült, a családnak is ízlett, elfogyott, meg lehet ismételni.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek