Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábé tejszínes paradicsomszósszal

Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép zsenge, zöld karalábét kaptam, a kedvenc zöldségesemnél, nagyon jó áron, és azonnal vettem hat darabot belőle. Kettőt el is raktam, hogy a legközelebbi finom levesbe bele kerülhessen, de mivel leves nem rég készült, amiben ettük, kíváncsi voltam, mi készülhet még belőle, ha nem rántom ki, ha nem rakottan készítem, nem töltött, nem főzelék....- milyen lehet szósznak, tésztával?

A próba sikerült, a családnak is ízlett, elfogyott, meg lehet ismételni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A hidegben egy jó forró leves, legyen az akár zöldborsó, akár gulyás, akár húsgombóc...

Az étel nagyon finom és laktató, habár hús nincs benne, nem is ez volt a cél, nagyon finom laktató tészta ételt kaptam, ami el is fogyott. A tészta mennyisége és a karalábé is, attól függ, hányan étkeznek, vagy hány napra készül az étel. Ettől függően a mennyiséget változtatni kell.

Tálaláskor reszelt sajtot kínáljunk hozzá, finom bort, házi szörpöt, ásványvizet.

Aki teheti és van otthon házilag eltett finomra vágott kapor, az étel készítésekor tehet bele egy-két tkanállal, finomra vágva, csak gazdagabb ízt adhat a karalábéval együtt (nekem sajnos már elfogyott).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábasban a kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beleöntjük a paradicsomot, beletesszük a fűszereket, a felkockázott karalábét, a finomra vágott zöldeket, és közepes lángon, 150 fokon, fedő alatt elkezdjük főzni, olykor megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük
  3. 40-45 perc után, ha az étel kész, beletesszük a cukrot és a tejszínt, összeforraljuk, és 2 tk vajat is keverünk bele, tálalásig melegen tartjuk.
  4. Kifőzzük sós, lobogó vízben a tésztát előírás szerint, leszűrjük, majd a fazékban lévő karalábés szósszal átforgatjuk (tehetünk rá egy-két kanál tészta  főzővizet is, ha szükségesnek látjuk), majd tálaljuk reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 397
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábé tejszínes paradicsomszósszal linguinivel, szószos karalábé tésztával, linguini tejszínes karalábés szósszal, paradicsomos tészta zöldségekkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2015-11-10 11:04

Kedves Gonoszka1!

Köszönöm szépen. :)

Igazán gyors, nem nehéz étel, se elkészítésileg, se fogyasztás után.. :) :D

Nagyon finom, sokszor készült, az idén is, anyósomnak rengeteg karalábéja lett, csináltam levest, krémlevest, párolt vegyes zöldségköretet,.....sorolhatnám.. :)
Nagyon finom. :)
Érdemes lesz elkészíteni. :) :D
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 12:33

Kedves Piroska!

Rájöttem, hogy a karalábé a szokásos módokon kívül így is megoldható finomság,...megéri elkészíteni.:-)

Sajnos ,a lány betegsége után januárban, miután sikeresen meggyógyult, jött a felvételije a középsuliba, és alig volt idő, hogy ide feljöjjek,:-(( néha napokig :-(( , ...recept sok van, de nincs időm feltenni, a fiunk is eléggé leterhelt: sikeresen rájött, hogy végre elkezdjen teperni, hisz mindjárt érettségi!!! :-D
Aztán beteg lettem, múlt hét csütörtökön, és ha akartam volna se tudtam volna nagyon ülni, vonzott az ágy,...:-((
A meglévő jó pár recit, szép lassan csurgatom felfele, és természetesen azért készülgetnek úgy-ahogy házi kosztok, nem nagy valamik, :-) , -és ha olyannak ítélem meg, vagy a család, leírom, fénykép,...és majd felkerül...:-)
Most nem tudok annyira topon lenni, remélem, a tavasz meghozza a kedvem, és a nyár eleje az alapanyagokat is...:-)

Érdemes ezt a szószt elkészíteni, kellemesen meglepődtem, de finom, nem sokáig tart az elkészítés, és hús nélkül is laktató.:-D

Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

computer
computer Sat, 2015-11-07 14:47

Kedves Eva-Anyoca!
Most 2015.11. ho van, eltelt 2 ev. Azota meggyogyulhattal, fiad leerettsegizhetett, leanykad meg biztos jol veszi a gimnaziumi akadalyokat.
Varjuk a receptjeidet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-02-23 02:25

Kedves Eva-Anyoca! Epp tegnap vettem en is friss karalabet, mondvan, hogy majdcsak-lesz-belole-valami, hat itt is van! Elmentettem, megfozom, koszonom szepen!
Szep hetveget!
Veronika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 02:37

Kedves Veronika!

Remélem, hogy ízleni fog, jó étvágyat hozzá! :-)

Szép estét, megyek aludni, már átléptünk a szombat hajnalba...:-D
Éva-Anyóca

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-22 20:33

Nagyon jó recept, köszi! Még sosem párosítottam a karalábét paradicsommal, úgyhogy itt az ideje, hogy kipróbáljam. :)

üdv,
Zilka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 00:48

Kedves ZilkaZil!

Örülök hogy tetszik, és remélem, hogy elkészítése után is tetszeni fog az étel. :-)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1006
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fehérrépa 2 db
zeller 0.25 kis db
sárgarépa 2 db
karalábé 4 közepes db
bors 0 ízlés szerint
oregánó 3 tk
majoranna 3 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
konzerv paradicsom 800 g
zellerlevél 2 db
petrezselyem 4 teáskanál
habtejszín 2.5 dl
cukor 3 teáskanál
vaj 1 tk
tészta 75 dkg
sajt 15 dkg