Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás-édesköményes tészta pirított magvakkal

Paprikás-édesköményes tészta pirított magvakkal
Paprikás-édesköményes tészta pirított magvakkal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek, és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket.

Ma a hűtőben körbenéztem, és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam, mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzátettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsuk meg egy serpenyőben, és tegyük félre. A paprikát és az édesköményt mossuk meg és vágjuk vékony darabokra.
  2. A zsiradékot tegyük egy forró serpenyőbe. Tegyük bele az asafoetidát, pirítsuk egy rövid ideig. Adjuk hozzá a paprikákat, és pirítsuk őket néhány percig, majd adjuk hozzá az édesköményt és a többi fűszert is. Kevergessük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverjük hozzá a pirított napraforgómagot.
  3. Keverjük össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel, és a végén locsoljuk meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

napraforgómagos tészta zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
tészta 25 dkg
ghee 3 ek
édeskömény 1 nagy db
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
aszatgyanta 1 késhegynyi
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
kakukkfű 0.5 teáskanál
napraforgómag 6 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek