Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos-franciasalátás marhanyelv

Aszpikos-franciasalátás marhanyelv
Aszpikos-franciasalátás marhanyelv
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hidegkonyhát, főleg azt, amit mi csinálunk otthon. Ez a recept könnyű és nagyon finom! Kezdők is bátran álljanak neki!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Salátalevélen, főtt tojással, piritott kenyér falatkákkal, vékonyan szeletelve kivláló vendégváró!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött franciasaláta alapot 2 db leveskockával ízesített vizben megfőzzük. Ez kb. 5 perc. Leszűrjük és félretesszük.
  2. A füstölt, főtt marhanyelvet vékonyan felszeleteljük és összekeverjük a leszűrt franciasalátával.
  3. Elkészítjük az aszpikot: 1/2 l vizet felforralunk, beleteszünk 2 tyúkhúsleveskockát. Hűlni hagyjuk, majd a még langyos levesbe beletesszük a 2 csomag zselatint. Lassú tűzön, kevergetve feloldjuk a zselatint és amikor forr, lezárjuk. Kihűtjük.
  4. A hideg zselatinos levet összekeverjük a marhanyelves franciasalátával.
  5. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beleöntjük az összekevert anyagot, a folpack széleit ráhajtjuk és hűtőbe tesszük. Kb. 3 óra múlva elő lehet venni. Kiborítjuk és szeleteljük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 836
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mari

Mióta szakács: 2012.10.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nyelves-franciasalátás imbisz, franciasaláta marhanyelvvel, marhanyelv aszpikban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

98
marhanyelv 10 dkg
franciasaláta alap 50 dkg
zselatin 40 g
leveskocka 4 db