r
Nosalty Logó

Tavaszi vendégváró hidegtál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Tavaszi vendégváró hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 406 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 4835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 166 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 406 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    213.1 g

Zsír

  • Összesen
    342 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10606.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    7574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    1372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    6450 micro
  • β-crypt
    978 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7688 micro
Összesen 4835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tormakrémes tekercshez

  1. Tormakrémes sonkatekercs elkészítése:
  2. Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, mustárt, citromlét és esetleg egy kis cukrot.
  3. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk.
  4. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára.
  5. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  6. Brokkolikrémes sonkatekercs elkészítése:
  7. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük, majd burgonyatörővel pépesítjük. A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük.Majd a kihűlt brokkolikrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük.
  8. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
  9. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  10. Díszítés:
  11. Tálaláskor a sonkatekercsek végeibe reszelt sajtot helyezünk.
  12. Majd a zselatint kicsi vízben összeforraljuk, kihűtjük, és a kicsomagolt sonkatekercset bekenjük vele.
  13. Így nem fog bebarnulni a sonkatekercs.
  14. A félretett krémből mindegyik tekercsre egy rózsát nyomunk.
  15. A hidegtálat díszíthetjük salátalevéllel, paprikaszeletekkel, tépett petrezselyemzölddel.
  16. Franciasalátát, főtt tojást kínálunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 682
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 133378
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Könnyű tavaszi vendégváró, névnapra, születésnapra, húsvéti ünnepekre. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszi vendégváró hidegtál
Mártika és Feri 107 recept

Nagyobb baráti  társaságnak, 10-12 főnek előételként készítettük el hidegtálunkat.

Hozzávalók

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek