Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos rizottó raguval

Sáfrányos rizottó raguval
Sáfrányos rizottó raguval
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz étel, több mint 20 éve tanultam egy barátnőmtől. Akkoriban meg kellett alkudni: nem volt rizottónak való rizst, de sáfrányt sem lehetett beszerezni. Téli sízéseknél Tarvisioban sikerült jó alapanyagokat beszerezni, és bizony finomabb velük. Most már nálunk sem gond a kerekszemű, rizottónak való rizs, sáfrány is kapható. Ahogy az olaszok mondják, a rizs vízben születik, és borban hal meg. A borral való felöntés elengedhetetlen. Mivel az alkohol elpárolog főzés közben, gyerekeknek is készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk a kétféle hagymával.
  3. Hozzáadjuk a húst, a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Saját levében puhára pároljuk.
  4. Hozzákeverjük a paradicsompürét, összeforrlajuk.
  5. A másik hagymát is apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a riszt, 1 percig pirítjuk
  6. Felöntjük a borral, megszórjuk a sáfránnyal/sáfrányos szeklicével.
  7. Kanalanként hozzáadjuk a húsleves, mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen odakap. Lefedve, 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
  8. Tálalásnál a rizottót tányérra halmozzuk, a közepére teszünk a raguból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borral főtt sáfrányos rizottó zsályás csirkével, csirkés-sáfrányos rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Saracule
Saracule Sun, 2013-12-22 11:23

A ragu nagyon finom és jól passzol ehhez a rizottóhoz! Köszönöm a receptet, gyakran fogom elkészíteni! :)

536
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
füstölt szalonna 50 g
csirkemell filé 400 g
zsálya 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
olívaolaj 2 ek
rizottó rizs 30 dkg
fehérbor 0.5 dl
sáfrány 1 csipet
alaplé 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint