Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejszínes bárányraguleves

Kapros-tejszínes bárányraguleves
Kapros-tejszínes bárányraguleves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom levest készíthetjük akár a karácsonyi menü részeként is, vagy más ünnepi alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
  4. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzzük, míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót és borsot, és az egészet összeforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 26 353
elküldve: 2
receptkönyvben: 169
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

bárányraguleves, tejszínes bárányraguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-12-23 18:41

Érdemes elkészíteni, nagyon finom:))

664
bárányhús 40 dkg
fejtett bab 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
zellerlevél 2 db
petrezselyem 2 szál
kapor 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
fehérbor 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
kacsazsír 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l