Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeraguleves burgonyával

Tárkonyos csirkeraguleves burgonyával
Tárkonyos csirkeraguleves burgonyával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ragulevesek számtalan változata létezik, és talán ez a változat az, amiben nincsen tejföl vagy tejszín. Nem mindenki szereti a tejes leveseket, ezért nekik is szeretnék most kedvezni ezzel a recepttel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és besózzuk kissé. A hagymát felkockázzuk, és az olajon pirítani kezdjük. A fokhagymát is belereszeljük. Sózzuk, majd borsozzuk, és a húst belekeverjük.
  2. A sárga- és fehérrépát felkarikázzuk, a zellerszárat is feldaraboljuk. Kevergetés mellett addig pároljuk, míg a hús fehéredni kezd, majd a zöldségeket is hozzáadjuk. Felöntjük az alaplével, és puhára főzzük letakarva lassú tűzön.
  3. A tárkonyt és a petrezselymet beleszórjuk közben, ezzel főzzük tovább, félidőben a burgonyát tesszük bele végül, és azzal főzzük tovább, míg az meg nem puhul.
  4. Lúdgége tésztát főzünk ki sós vízben külön hozzá, és tálaláskor adjuk a levesbe.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 104
össznézettség: 4 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos csirkeleves, raguleves csirkéből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
csirke felsőcomb 60 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
burgonya 5 közepes db
tárkony 1 tk
1 ek
bors 0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 1.5 l
napraforgó olaj 3 ek
csigatészta 4 dkg
petrezselyem 1 tk