r
Nosalty Logó

Jereváni gombapörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jereváni gombapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 436 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 1740 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 80 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 436 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1454 micro
  • β-karotin
    6182 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 1740 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Elkészítés

A gombához

  1. Azolajban picit pirítjuk a frissen tört borsot, majd rátesszük a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük, sózzuk. Ha üvegesre pirult, a hőmérsékletre figyelve paprikázzuk.
  2. Hozzákeverjük a finomra reszeltrépát és a petrezselyemgyökeret. Ha a zöldségek kezdenek átpuhulni, köménnyel és kurkumával fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot,és addig főzzük, míg teljesen átfő.
  4. A főtt zöldségeket levesszük a tűzről, és alaposan összeturmixoljuk.
  5. Olajon párolni kezdjük a gombát, sózzuk.
  6. Mikor már összeesett, hozzákeverjük az összeturmixolt zöldségeket és a bort.Beletesszük a babérleveleket.
  7. Mikor a gomba nagyjából megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, és az apróra vágott koriander és petrezselyem leveleket. Egy percig még főzzük.
  8. Eközben köretként szalmaszínre pirított hagymával hagymás rizst főzünk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7516
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kirgiz utazásunk során találkoztam a volt Szovjetúnió idején, annak más területeiről ideköltöztetett nemzetiségekkel. Az ő korianderes konyhájukból született ez az étel.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek