Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapörkölt Tímejjja konyhájából

Gombapörkölt Tímejjja konyhájából
Gombapörkölt Tímejjja konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük tojásosan, akkor a főzés végén személyenként 2 tojást keverjünk el benne. Tálalhatjuk nokedlivel, tésztával, esetleg rizzsel, valamint tejföllel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, kockára vágjuk, kicsit átöblítjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
  3. Ha megpirult a hagyma, kicsit félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a gombát.
  4. Hagyjuk, hogy levet eresszen, nem is kell vizet hozzáadni. Fűszerezzük. 15 perc alatt készre pároljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 52 601
elküldve: 9
receptkönyvben: 217
elkészítve: 33/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás, pörkölt gombából, paprikás gomba

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mateniky
mateniky Sat, 2013-11-16 13:57

Szia!

Én is elkészítettem, bár kicsit aggódtam, mert a férjem, mint a férfiak többsége inkább húsimádó, mint gomba + tészta, de én már nagyon vágytam egy jó kis gombapörire:) Hatalmas sikert arattam, az elkészült adagot az utolsó falatig megettük, a mai napig összefut a nyál a számban, ha eszembe jut a gombapöri recepted, hamarosan újra megcsinálom:)

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2012-05-27 15:09

Szép Napot!

Ez lett a legfinomabb gombapörkölt amit készítettem!

Köszönöm szépen! :)))

dobrentei
dobrentei Mon, 2012-04-02 19:46

Most megyek és kipróbálom! Egy évben egyszer főzök csak, és gombapörköltet még soha nem főztem. Anyósom és a feleségem lesz a kisérleti nyúl. (Elvégre Húsvét jön!)
A gombát nem én szedtem. Bolti.

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Mon, 2012-04-02 20:24

Remélem nagy siker lesz. Én is mindig bolti gombából csinálom, de ettem már erdeiből is, úgy is nagyon finom, érdemes kipróbálni.

166
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
1 tk
bors 1 tk
leveskocka 1 db
paprikakrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek