Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős-savanyú leves Évi nénitől

Kínai csípős-savanyú leves Évi nénitől
Kínai csípős-savanyú leves Évi nénitől
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap a Fujiban vacsoráztunk, és még élt bennem a keleties hangulat, így összedobtam ezt a levest.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, és az olajon elkezdjük pirítani.
  2. A csirkemellet nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a megfonnyasztott hagyma után küldjük a fazékba, fehéredésig sütjük.
  3. A sárgarépát uborkagyalun felszeleteljük, majd vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy a gyömbért és a fokhagymát is vékony csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, és tovább sütjük néhány percig.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a szójaszószt, a worcestershire szószt, a chiliszószt, cayenne borsot, borsot és a sherryecetet, átkeverjük, és felengedjük az alaplével. Ha felforrt, néhány percig főzzük, majd egy kevés vízben elkevert keményítőt teszünk hozzá. Ugyanekkor feltörünk két tojást, elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk.
  5. Tálalásnál adhatunk hozzá babcsírát és korianderlevelet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

extra erős-savanyú leves, kínai leves, kínai zöldséges csirkeleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
csirkemell filé 30 dkg
gomba 20 dkg
sárgarépa 3 kis db
póréhagyma 1 db
tojás 2 db
csirke alaplé 1 l
szójaszósz 4 ek
sherryecet 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
cayenne bors 1 kk
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
földimogyoró olaj 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
chiliszósz 1 teáskanál