Nosalty Logó

Vietnami pho leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Veres Mari
Vietnami pho leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 6563 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1970.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    441.7 g

Zsír

  • Összesen
    332.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15762.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    4074 mg
  • Nátrium
    9835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    5091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2432 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6563 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Elkészítés

Leveshez

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, az egész gyömbért és a hagymát kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
  2. A csirkéket megtisztítjuk, a mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük A többi részét daraboljuk, és 3 liter vízben feltesszük főni. A forrástól számított 3 perc után a levet leöntjük, a húst átmossuk, és újra feltesszük főni 3 liter vízben.
  3. A többi hozzávalót és fűszert a levesbe tesszük a mell kivételével. A sütőből kivesszük a gyömbért és a hagymát, héját levesszük, és nagyobb darabokra vágva a levesbe tesszük. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve, 60-70 percig főzzük.
  4. Míg a leves fő, a tésztát (a csomagoláson lévő utasítás szerint) elkészítjük egy külön edényben. Tányérokba porciózzuk, rászórjuk a szójacsírát, a lilahagymát, a hagymaszárat, a koriandert és a mentát.
  5. Tíz perccel a leves befejezése előtt a csirkemellet is beletesszük, és megfőzzük. Amikor kész, kiemeljük, a levest pedig átszűrjük.
  6. Tálaláskor a mellet daraboljuk, a tányérokba tesszük, ráöntjük a levest. A tányérok szélére egynyolcad lime-ot teszünk, chilivel, korianderrel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27631
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Aki nem szereti csípősen, a chilit elhagyhatja. A maradék főtt húst, mivel csak a mellre van szükség, más ételekhez felhasználhatjuk. Pl. megsüthetjük vagy saláta, csirkefasírt készülhet belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Veres Mari 44 recept

Ez a pho leves Segal Viktor Ízek és formák című könyvének receptje alapján készült.

Hozzászólások

Csilla2111

http://www.nosalty.hu/recept/gyors-pho-leves-csirkevel

alexamoni

Kedves Mari! Köszönöm a receptet! Igaz még csak félúton tart, de már kellemes emlékeket csaltak el? bel?lem az illatok:), biztos szuper lesz a végeredmény is! Móni

Veres Mari

Remélem, finom lesz! Drukkolok! Mari nagyi

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.