r
Nosalty Logó

Miến Cua Bể

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Miến Cua Bể
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8182.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    5292 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Elkészítés

nước dùng "alaplé"

  1. Először elkészítjük az alaplevet, ami annyiban különbözik a megszokottól, hogy kevesebb hozzávalót tartalmaz, így egyes összetevők íze jobban dominál. Kb. 1,2 liternyi alapléhez másfél liter vízbe teszünk fél kg tyúkcombot, és felforraljuk.
  2. Egy vöröshagymát héjastól elfelezünk, és 5 cm darab gyömbért feldarabolunk, majd egy mozsárban egy kicsit összenyomkodjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
  3. Szárított pici halakat vagy rákot beáztatunk 15 percre, és azokat is a leveshez adjuk (elhagyható).
  4. Egy órát hagyjuk csendesen főni, a habot néha eltávolítjuk. A legvégén megsózzuk a levet, és egy szűrőn leszűrjük. Ezzel készen van az alaplé.

miến cua bể "vietnami rákleves"

  1. A "jó esetben" megtisztított rák nyers húsát annyi vízben megfőzzük pár perc alatt, amennyi ellepi. Adjunk a főzővízhez fél evőkanál rákpasztát és egy teáskanál sót. Amint kész, szűrjük le, és tegyük félre.
  2. Forraljunk fel vizet, és öntsük az üvegtésztára, hagyjuk állni a forró vízben a tésztát 10 percig (én meg szoktam főzni 1-2 perc alatt, de állítólag nem kell). A vizet sózzuk meg. Szűrjük le, majd tegyük félre.
  3. A zellert és a vízispenótot csíkozzuk fel, dobjuk bele forrásban lévő sós vízbe, és puhítsuk meg egy kicsit. Szűrjük le.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon a fokhagymát pirítsuk meg (újhagymát is karikázhatunk bele), tegyük hozzá a rákhúst is. Ízesítsük egy kis ételízesítővel (vietnamiak MSG-ot használnak, azt nem javaslom), borssal, és karamellizáljuk meg egy leheletnyi cukorral.
  5. A tamarind pasztát, a maradék rákpasztát adhatjuk a rákhoz is, és a végén a levesbe is belekeverhetjük.
  6. A leves összeállításánál először tegyük a tálba az üvegtésztát, a puhított zöldségeket, a rákot, locsoljuk meg jól limelével, majd öntsük fel alaplével.
  7. Tálaljunk hozzá minél több friss zöldséget, pl. répát, salátákat, bazsalikomot, koriandert... Tartalmasabbá tudjuk tenni sült tofuval, algákkal, csíkokra szelt tojásrántottával.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje Vietnamban élek, és tanulgatom a kedvenc ételeink receptjeit. A rákleves abszolút idetartozik. Ez egy alaprecept lesz, amit leírok, de kedvünkre lehet beledobálni zöldségeket a levesbe, illetve rántottát felcsíkozva, vagy akár sült tofut is.

Hozzávalók

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?