r
Nosalty Logó

Ízletes sült csirke hobbi séf módra

NS
Ízletes sült csirke hobbi séf módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

687
Kalória
37.4g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
265.3g
Víz
173g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    5109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1061.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    7431 micro
  • β-karotin
    20434 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4134 micro
Összesen 2749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkehús darabokat megmossuk, megpucoljuk, majd a combot csontig, a mellet 1 cm mélyen beirdaljuk.
  2. Egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a megpucolt zöldségeket (répát, hagymát, fokhagymát, zöld erős paprikát) félbevágjuk. Arépát rombusz alakban felszeleteljük, a fokhagymát negyedelve, az erős paprikát, póréhagymát felkarikázva hozzáadjuk.
  3. A félchili paprikát apróra vágva rászórjuk, majd egy fél citrom levét rácsavarunk. Hozzáadunk 3 csipet őrölt köményt, két csipet kakukkfüvet, a bolgár fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd végül aláöntjük a fehérbort.
  4. Egy közepes rozmaring ágat (kb. 10 cm) félbevágunk, és hozzáadjuk (azért nem daraboljuk, mert nagyon intenzív fűszernövény, és így is átadja párolás/sütés közben az illóolaj aromáit az ételnek).
  5. Azért nem írtam, hogy az egészet jól összeforgatjuk, mert akkor csak még több fűszer kerül a tepsi aljára, és az leéghet, ami elronthatja a csirke ízvilágát.
  6. Az így összeállított sültünket olajspray-vel lepermetezzük (meglocsoljuk). Alufóliával lefedjük a tepsinket, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd elteltével levéve a fóliát, olajjal újból lepermetezzük, és 170 fokon 25 percig tovább pirítjuk.
  7. Körethez:bő vízben 15 perc alatt puhára főzzük az előre csomagolt főzőtasakos rizsünket, közben egy kis lábasban egy kevés olívaolajban egy áttört fokhagymagerezdet pirítani kezdünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és2-3 perc alatt összesütjük.
  8. A sült répához hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, mokkáskanál curry-t, mokkáskanál pirospaprikát, felaprított petrezselyemzöldet, végül sózzuk, borsozzuk.Az így elkészült fűszerezésünket összeforgatjuk a rizzsel.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 85 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Sokan vannak úgy, hogy egyhangúnak érzik a hétköznapi csirkesütést, és már unják a megszokott ízeket. Én azoknak ajánlanám ezt a receptet, akik keresnek valami újat és ízleteset. Ha követitek a receptben leírtakat, akkor nagyon gyorsan és egyszerűen egy ízletes sült csirkével kápráztathatja el mindenki magát és családját. Sok sikert az elkészítéséhez!:)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek