Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis pulled csirke

Hamis pulled csirke
Hamis pulled csirke
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmit nem dobunk ki. Még akkor sem, ha már nem kívánjuk ugyanazt. Természetesen, mindent újra lehet gondolni, így a megmaradt főtt csirkehúst, grillcsirkét vagy sültet. A hamis pulled csirke épp ennek az eredménye.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A fenti recept nem hamis verziójának elkészítése lényegesen több időt igényel, ami akár +2 óra is lehet. Ebben az esetben az általam írt 1. lépés a végére kerül, mert csak a végén "cincáljuk" szét a csirkét rostokra két villa segítségével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmaradt főtt csirkehúst, grillcsirkét vagy sültet az ízek érdekében apró szálakra cincáljuk, de figyelve arra, hogy ne nagyon vékonyra. Annak, aki nem szeretne 10 percet ezzel tölteni, az egy nagyobb kés segítségével spórolhat magának időt... Persze ebben az esetben oda a fogás stresszoldó része... :)
  2. Egy tálban a csirke alaplevet (kocka is ok) worcestershire-szószt (helyette BBQ is mehet), ecetet és sört összekeverjük. Hozzáadjuk a szárazanyagot (só, bors, kakukkfű, fűszerpaprika, kömény, barna cukor), esetleg ezt dúsíthatjuk majorannával is, majd ismét összekeverjük, így kapjuk meg az pulled "mártást".
  3. A fél (vagy kisebb) fej lila hagymát felaprítjuk a pritaminpaprikával együtt. A fokhagymát megpucoljuk, de nem nyomjuk szét, mert a másik két szereplővel társaságában a pulled mártáshoz keverjük, majd az egészet a csirkével összekeverjük.
  4. Ha minden együtt van, akkor tálba öntjük, és 100 fokon, 2 óráig hagyjuk összefőni. A harmadik óra elején 120 fokra felhúzzuk sütőt, amíg a csirke felszívja az alapot. A sütőnél ne használjunk légkeverést, mert kiszárítja a fogásunkat.
  5. Amikor a csirke elérte a számunkra megfelelő állagot (valaki szaftosabban szereti), akkor sütőből kivéve hagyjuk pihenni. Amíg a csiken pihen, ciabatta zsemléket pirítunk kevés olívaolajon. Pirulás után 1-2 ek. pulled chikent teszünk bele, amit cheddar sajttal és jalapeno paprikával díszítünk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

alkonyfeny

Mióta szakács: 2017.11.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Hamis pulled csirke - "Camille Léo", tépett csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

276
csirke 30 dkg
csirke alaplé 2.5 dl
worcestershire-szósz 10 teáskanál
ecet 2 ek
sör 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 4 gerezd
pritaminpaprika 0.5 db
kakukkfű 1 késhegynyi
barna cukor 5 dkg