Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Izlandi zöldségleves brokkolikrémmel

Izlandi zöldségleves brokkolikrémmel
Izlandi zöldségleves brokkolikrémmel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volli Volundarsons receptje, egyik nap a szokásos késő esti gasztro-tv nézés alkalmával láttam meg. És mivel levesmániás vagyok, belém fészkelte magát és nem szabadulhattam, amíg meg nem csináltam. És utána sem! A leves maga a skandináv stílusnak megfelelően meglehetősen puritán fűszerezésű, mondhatnám, hogy semmi extra. De a két kiegészítővel az ízek, állagok és hőmérsékletek keverdnek: forró, folyékony zöldséglé, a hideg, krémes tejföl és a langyos, ropogós sajtos kenyér... együtt isteni egységet alkot! Egy szó, mint száz: finom, egészséges, érdekes :)

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A brokkolikrémhez

A grillezett kenyérhez

ajánlat

Tipikusan egy "mindent bele!" ill. "mi van itthon?" zöldségkrémleves, úgyhogy nyugodtan variálhatjuk a felhasznált zöldségek típusát, mennyiségét. Viszont a brokkolikrémet soha, semmilyen körülmények között ne hagyjuk ki belőle! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a brokkolikrémet készítjük el: a brokkoli kis virágait egy éles késsel levágjuk, a tejfölbe keverjük a snidlinggel, fél citrom levével, ízlés szerinti sóval és borssal együtt. Amíg a leves elkészül hűtőbe tesszük, hogy az ízei összeérjenek és jól lehűljön.
  2. A leveshez feldaraboljuk megközelítőleg azonos nagyságú darabokra a virágtalan brokkolit, a répát, a paradicsomot, a hagymát, a gombát és a burgonyát.
  3. A feldarabolt zöldségeket egy nagyobb fazékba rakjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdekkel együtt, és felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével.
  4. Felforraljuk, és kb 20 perc alatt gyöngyözve puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Amikor az összes zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük.
  6. A grillezett kenyérhez a kenyeret közepesen vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, petrezselymet majd fetát szórunk rá, és meggrillezzük.
  7. Tálalunk: forró leves, közepére 1-2 ek hideg brokkolikrém, mellé a langyos grillezett kenyér. Jó étvágyat!


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 845
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kexie

Mióta szakács: 2011.04.03.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Izlandi zöldségleves brokkolikrémmel és grillezett kenyérrel, vegyes zöldségkrémleves, zöldségkrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
sárgarépa 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
gomba 8 közepes db
brokkoli 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
brokkoli 1 közepes fej
snidling 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 6 szelet
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
feta sajt 5 dkg