r
Nosalty Logó

Céklakrémleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TIBIAPU
Céklakrémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7330.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    6736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    663 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 910 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk és lereszeljük, a zellert, a gombát és az almát apróra vágjuk.
  2. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük a zsiradékkal és kevés vízzel, 15 percig melegítjük.
  3. Hozzáadjuk a köményt, babérlevelet, felöntjük a maradék vízzel, és felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.
  4. Leszűrjük a zöldségdarabokat és turmixgépben péppé zúzzuk, majd a pépet visszaöntjük a főzőlébe, és újból forrásig melegítjük.
  5. Tálaláskor citromlevet, tejfölt, apróra vágott kaporlevelet, őrölt borsot ajánlunk vele ízlés szerint. Hidegen és melegen is jó.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 40907
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklakrémleves 2.
TIBIAPU 15 recept

Ez a borscs egyik változata, amit egy angol nyelvű "Leves-Bibliában" talált az asszony. Mi nagy adagokban készítjük (arányosan megtöbbszörözve a hozzávalókat), mert jól eláll hűtőben, és hidegen tálalva is isteni és egészséges.

Címlapról ajánljuk

További cikkek