r
Nosalty Logó

Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    984 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19134 micro
Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6872.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    4408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2028 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76537 micro
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát.
  2. Felöntjük a leszűrt húslevessel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Beledobjuk a megtisztított, átöblített spenótot.
  4. Megvárjuk, amíg néhány másodperc alatt teljesen összeesnek a levelek, és turmixgépben vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük.
  5. A kész levesbe szórjuk a főtt csicseriborsót, ez a betétje. Ehhez előző este beáztatunk 5 dkg száraz csicseriborsót, a vízhez csipet szódabikarbónát adunk (gyorsabban puhul tőle), majd másnap kb. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3384
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Megjegyzés1: Mivel ilyen kevés alapanyagból készül ez a leves, fontos, hogy tényleg húslevest használjunk hozzá, mert attól lesz jóízű. Megjegyzés2: A csicseriborsó fehérjében, vitaminokban gazdag, nagyon egészséges levesbetét. Azokra gondolva, akiknek a leves szénhidrát-tartalmán csökkenteni kell, hogy a megengedett keretbe beleférjen a további fogásokkal együtt, elkészítettük a tápanyagszámítást levesbetét nélkül is. Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 158 kcal / 659 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 4,8 g, szénhidrát: 20 g Egy adag tápanyagtartalma (csicseriborsó nélkül) -- energia: 120 kcal / 498 kJ; fehérje: 7,4 g; zsír: 4,4 g, szénhidrát: 14 g

Receptkategóriák

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit. A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg. A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?