Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval

Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval
Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit.

A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg.

A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat.

A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés1: Mivel ilyen kevés alapanyagból készül ez a leves, fontos, hogy tényleg húslevest használjunk hozzá, mert attól lesz jóízű.

Megjegyzés2: A csicseriborsó fehérjében, vitaminokban gazdag, nagyon egészséges levesbetét. Azokra gondolva, akiknek a leves szénhidrát-tartalmán csökkenteni kell, hogy a megengedett keretbe beleférjen a további fogásokkal együtt, elkészítettük a tápanyagszámítást levesbetét nélkül is.

Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 158 kcal / 659 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 4,8 g, szénhidrát: 20 g

Egy adag tápanyagtartalma (csicseriborsó nélkül) -- energia: 120 kcal / 498 kJ; fehérje: 7,4 g; zsír: 4,4 g, szénhidrát: 14 g

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát.
  2. Felöntjük a leszűrt húslevessel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Beledobjuk a megtisztított, átöblített spenótot.
  4. Megvárjuk, amíg néhány másodperc alatt teljesen összeesnek a levelek, és turmixgépben vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük.
  5. A kész levesbe szórjuk a főtt csicseriborsót, ez a betétje. Ehhez előző este beáztatunk 5 dkg száraz csicseriborsót, a vízhez csipet szódabikarbónát adunk (gyorsabban puhul tőle), majd másnap kb. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mautner Zsófi

Mióta szakács: 2013.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótkrémleves újhagymával és csicseriborsóval, krémes spenótleves, csicseriborsós krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

207
olívaolaj 1 ek
újhagyma 10 közepes db
alaplé 12 dl
spenót 80 dkg
bors 0 ízlés szerint
csicseriborsó 10 dkg