Nosalty Logó

Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Újhagymás spenótkrémleves csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 842 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    984 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19134 micro
Összesen 211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6889.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    4408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2028 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76537 micro
Összesen 842 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát.
  2. Felöntjük a leszűrt húslevessel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Beledobjuk a megtisztított, átöblített spenótot.
  4. Megvárjuk, amíg néhány másodperc alatt teljesen összeesnek a levelek, és turmixgépben vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük.
  5. A kész levesbe szórjuk a főtt csicseriborsót, ez a betétje. Ehhez előző este beáztatunk 5 dkg száraz csicseriborsót, a vízhez csipet szódabikarbónát adunk (gyorsabban puhul tőle), majd másnap kb. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3338
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Megjegyzés1: Mivel ilyen kevés alapanyagból készül ez a leves, fontos, hogy tényleg húslevest használjunk hozzá, mert attól lesz jóízű. Megjegyzés2: A csicseriborsó fehérjében, vitaminokban gazdag, nagyon egészséges levesbetét. Azokra gondolva, akiknek a leves szénhidrát-tartalmán csökkenteni kell, hogy a megengedett keretbe beleférjen a további fogásokkal együtt, elkészítettük a tápanyagszámítást levesbetét nélkül is. Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 158 kcal / 659 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 4,8 g, szénhidrát: 20 g Egy adag tápanyagtartalma (csicseriborsó nélkül) -- energia: 120 kcal / 498 kJ; fehérje: 7,4 g; zsír: 4,4 g, szénhidrát: 14 g

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit. A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg. A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek