Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomleves parmezánnal

Bazsalikomleves parmezánnal
Bazsalikomleves parmezánnal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet még vajban aranybarnára pirított kenyérdarabkákkal is gazdagítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A fokhagymát is megpucoljukes fokhagymaprésen átnyomjuk.
  2. Az olívaolajat egy lábasba felhevítjük. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne.

  3. A lisztet a hagymákra szórjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük.

  4. A parmezán felét lereszeljük és a mustárral együtt a levesbe keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  5. A bazsalikomleveleket a szárról letepkedjük, megmossuk, egy párat félreteszünk. A többit a leveshez adjuk és botmixerrel mixeljük.

  6. A levest tanyérokba osztjuk. A megmaradt parmezánt vékony forgácsokra vágjuk és a félretett bazsalikomlevelekkel együtt díszítjük a levest.


  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 599
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sajtos bazsalikomleves, parmezános bazsalikomleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Sat, 2012-02-11 15:27

Egyszerűen isteni!!! Nagyon köszönöm a receptet! Az egész család imádta! :-)
Pedig csak kíváncsiságból mentettem le... de már az illata is fantasztikus volt, hát még az íze! (Szárított bazsalikommal is nagyom finom, csak rendesen meg kell borítani vele...)

229
bazsalikom 2 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
finomliszt 1 evőkanál
zöldség alaplé 7.5 dl
főzőtejszín 200 g
parmezán sajt 50 g
mustár 1 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint