r
Nosalty Logó

Bazsalikomleves parmezánnal

Glaser
Bazsalikomleves parmezánnal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

230
Kalória
7.7g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
91.6g
Víz
26g
Koleszterin
977.7mg
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3850 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6789 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A fokhagymát is megpucoljukes fokhagymaprésen átnyomjuk.
  2. Az olívaolajat egy lábasba felhevítjük. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne.
  3. A lisztet a hagymákra szórjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük.
  4. A parmezán felét lereszeljük és a mustárral együtt a levesbe keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  5. A bazsalikomleveleket a szárról letepkedjük, megmossuk, egy párat félreteszünk. A többit a leveshez adjuk és botmixerrel mixeljük.
  6. A levest tanyérokba osztjuk. A megmaradt parmezánt vékony forgácsokra vágjuk és a félretett bazsalikomlevelekkel együtt díszítjük a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egyik kedvenc levesünk.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...