r
Nosalty Logó

Indiai vajas csirke

Évi néni
Indiai vajas csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

568
Kalória
52.4g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
428.3g
Víz
225.2g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6417.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    3287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    681 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Csirkemellet felkockázzuk, és a pác összes kellékével összekeverve legalább 2-3 órára, de inkább egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap olvasztott vajon a húst átsütjük, és a pác mellé még hozzáadjuk a szósz alapanyagait is és készre főzzük. Végül friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk basmati rizzsel, naannal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az indiai konyha nálunk mindig eladható étel. Igazán nem sok törődést igényel az elkészítése. Igen gazdag ízvilágú ételek ezek. Mindenkinek ajánlom, aki még nem próbálta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...