r
Nosalty Logó

Indiai vajas csirke

Évi néni
Indiai vajas csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

568
Kalória
52.4g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
428.3g
Víz
225.2g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6417.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    3287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    681 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Csirkemellet felkockázzuk, és a pác összes kellékével összekeverve legalább 2-3 órára, de inkább egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap olvasztott vajon a húst átsütjük, és a pác mellé még hozzáadjuk a szósz alapanyagait is és készre főzzük. Végül friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk basmati rizzsel, naannal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az indiai konyha nálunk mindig eladható étel. Igazán nem sok törődést igényel az elkészítése. Igen gazdag ízvilágú ételek ezek. Mindenkinek ajánlom, aki még nem próbálta.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...