r
Nosalty Logó

Tikka Masala ahogy Judit készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tikka Masala ahogy Judit készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3823.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    465 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a rizst vagy bulgurt föni. Serpenyöben kis olajon megpirítjuk a hagymát és rátesszük a húst fehéredésig.
  2. Mikor a hús kifehéredett, öntünk alá egy deci vizet, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Közben fűszerezzük, előbb a curry és a koriander, római kömény, bors, só, paprika, fokhagyma. Amikor a zöldség megpuhult, hozzáöntjük a tejfölt. Egyet rottyan és kész. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3223
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a Tikka Masalát, de régebben a Santa Maria fűszerkeverékkel készítettem. Egyik alkalommal nem volt otthon elég, ezért kénytelen voltam a tasak hozzávalóiból összeállítanom a saját keverékemet. Mondanom sem kell, sokkal jobb lett és adalékanyag mentes. Azóta csak saját recept alapján készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Íme a tökéletes gyümölcskenyér, a nyugis karácsony jolly jokere

Sokan hajlamosak vagyunk túlgondolni a karácsonyi menüt, és körülményes, különleges recepteket akarunk kipróbálni, amikkel időnként az őrületbe kergetjük saját magunkat. Ezzel alapból nincs semmi gond, de ha idén nyugisabb ünnepekre vágytok, ugyanakkor nem engednétek abból, hogy mindent házilag készítsetek, akkor desszertként vessétek be ezt az egyszerű, ám illatos és omlós gyümölcskenyeret!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...