Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pakisztáni Murgh Cholay

Pakisztáni Murgh Cholay
Pakisztáni Murgh Cholay
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Murgh Cholay. Egy népszerű pakisztáni-indiai étel csirke és csicseriborsó kombinációjából. A murgh csirkét jelent urdu nyelven. Naan-nal vagy chapatival tálaljuk.

hozzávalók / 3 adag

  • 0,5 kg csirke
  • 25 dkg készre főzött csicseriborsó (konzerv is jó)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 zöld csillipaprika (ízléstől függően lehet több vagy kevesebb)
  • 1 maréknyi friss koriander levél finomra vágva
  • kb 2,5 cm-es db friss gyömbér reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 4 ek joghurt
  • só ízlés szerint
  • 3 tk őrölt pirospaprika
  • 0,5 tk kurkuma
  • 2 tk garam masala
  • 0,5 tk őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint
  • olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, úgy enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, majd kevergetve, lassú tűzön pirítjuk tovább.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, kurkumát, sót, fekete borsot, pirospaprikát, garam masalát, majd a közepes darabokra vágott csirkét is (én kicsontozott csirkecombot használtam). Párszor átkeverjük, majd lefedve lassú tűzön főzzük.
  5. Ha a csirkehús levet eresztett, hozzáadjuk a joghurtot, majd újból lefedve addig főzzük, amíg a csirkehús meg nem puhul.
  6. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a csicseriborsót, az apróra vágott koriander levelét, és a szintén apróra vágott zöld csillipaprikát. Ízléstől függően ez el is hagyható, ha nem szeretjük csípősen.
  7. A fedőt levéve további kb 10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 817
elküldve: 4
receptkönyvben: 142
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyha: pakisztáni
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirke csicseriborsóval, Murgh chana, csicseriborsós-joghurtos csirke

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicenza
Vicenza Wed, 2014-05-21 15:32

Már készítettem Tőled más receptet. Most ezt is kipróbáltam. Nagyon finom ez az étel is. Köszönöm.

Bilov
Bilov Thu, 2014-04-03 10:26

Kedves Mango!
A ferjem pakisztani. Leszedegettem ezeket a pakisztani eteleket es kiprobaltam. A parom nagyon orult. Azt mondta fozhetem ezeket minden nap.
Szoval varjuk az ujabb eteleket. Nekem ez nagy segitseg. Koszonom

azsane
Mango / azsane Thu, 2014-04-03 19:41

Kedves Bilov! Nagyon orulok, hogy tetszettek a parodnak az elkeszitett etelek. Egy hete jottem vissza Pakisztanbol es tele vagyok uj receptekkel, szoval hamarosan teszek fel ujakat. :)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-12-21 15:54

Én szentségtörést követtem el, és disznóhúsból készítettem el. A párom azt mondta, hogy nagyon finom, de nem csak kicsit, vagy úgy közepesen, hanem nagyon-nagyon finom! És tényleg...:-))

azsane
Mango / azsane Sat, 2013-12-21 19:31

Hahaha! Szentsegtores... Ez jo! Szerintem a fuszerezesen mulik minden, es ha a parom megenne a serteshust, akkor en sem ragaszkodnek betu szerint a recepthez. Nagyon orulok, hogy izlett. :)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2014-02-19 12:29

Elkészült csirkéből is...na ezt már a 3,5 éves kisfiam is csak úgy tolta befele...:-))) Asszem ez a kajci kivívta magának stabil helyét a konyhánkban...:-)))

Lehel44
Lehel44 Sat, 2013-12-07 20:59

Finom volt, főleg frissen. Fűszeres és nagyon laktató, köszönöm szépen.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2013-08-13 23:53

Kedves Mango,
Most találtam rá a receptjeidre, ez volt az első, amit elkészítettem. Isteni. Így, tömören. :)
Biztos, hogy a többit is előbb-utóbb el fogom készíteni. :)
szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

azsane
Mango / azsane Wed, 2013-08-14 00:09

Kedves Dacota,
Orulok, hogy izlett. :) Ket honap mulva utazom Pakisztanba, es remenyeim szerint sok-sok uj, eredeti recepttel terek majd haza. :)
Udv. Zsani

ancsapancsa1
ancsapancsa1 Sun, 2013-08-11 20:47

Fantasztikus! Nagyon ízlett az egész családnak!
Köszönöm a receptet! :-))