r
Nosalty Logó

Pakisztáni Murgh Cholay

Mango
Pakisztáni Murgh Cholay
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

665
Kalória
40.5g
Fehérje
63.9g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
215.8g
Víz
87.6g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 665 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    647.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1995 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. Amennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, úgy enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, majd kevergetve, lassú tűzön pirítjuk tovább.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, kurkumát, sót, fekete borsot, pirospaprikát, garam masalát, majd a közepes darabokra vágott csirkét is(én kicsontozottcsirkecombot használtam).Párszor átkeverjük, majd lefedve lassú tűzön főzzük.
  5. Ha a csirkehús levet eresztett, hozzáadjuk a joghurtot, majd újból lefedve addig főzzük, amíg a csirkehús meg nem puhul.
  6. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a csicseriborsót, az apróra vágott koriander levelét, és a szintén apróra vágott zöld csillipaprikát. Ízléstől függően ez el is hagyható, ha nem szeretjük csípősen.
  7. A fedőt levéve további kb 10 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Murgh Cholay. Egy népszerű pakisztáni-indiai étel csirke és csicseriborsó kombinációjából. A murgh csirkét jelent urdu nyelven. Naan-nal vagy chapatival tálaljuk.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek