r
Nosalty Logó

Illatos kenyérpuding

Gréti
Illatos kenyérpuding
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
11.4g
Fehérje
53g
Szénhidrátok
29g
Zsír
47.7g
Víz
128.1g
Koleszterin
3.2g
Rost
28.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 5158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt péksütiket tördeljük kis darabkákra egy nagy tálban.
  2. Egy másikban készítsük el a tojásos-tejes keveréket. Verjük habosra a tojásokat cukorral, aztán folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mézet, tejet, tejszínt és az olvasztott vajat.
  3. Reszeljük bele a citrushéjakat, csepegtessük bele a whiskey-t vagy rumot.
  4. Szórjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket: áfonyát, mazsolát, vagy ami van otthon, és a durvára tört mandulát (ennek hiányában diót, kesut vagy törökmogyorót). Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Alapos keverés után öntsük a tojásos-tejes lötyit a péksüti darabkákra, töfködjük bele a kilógó csücsköket, és hagyjuk állni minimum egy óráig, de lehet egy éjszakára is.
  6. Vajazzunk ki bőven egy sütőformát (kb. 25x30 cm-eset), és szórjuk ki cukorral. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  7. Öntsük a tésztát - tehát a péksütidarabkákat, amelyek már jól megszívták magukat a lötyivel - a kivajazott formába, kanalazzunk a tetejére helyenként egy kis narancslekvárt, szurkáljunk bele csokidarabkákat, és tegyük a sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a teteje aranybarna lesz és a közepe már nem folyós.
  8. Tálalás előtt minimum 10 percig hagyjuk hűlni, a felvágott szeleteket megszórhatjuk még porcukorral is. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x30x4

Mért hívjuk angolnak, amikor szinte a világ minden táján találunk hasonló édességet? Ki tudja, talán azért, mert ott a leggyakoribb. Egy biztos, ezt a receptet a kényszer szülte, nehéz időszakok pedig mindenhol voltak és lesznek, így a másod-, harmadnapos pékáru nem landolhat a kukába. Nem kell hozzá hét szűkös esztendő, szerintem a legtöbb háziasszony nem szeret kidobni semmit. Én is így vagyok ezzel. Ahogy recepteket böngésztem a minap, megláttam egy csodálatos, magát kínáló hatalmas tál kenyérpudingot, egyből eldöntöttem, feltöltök én is egy verziót az oldalra. Írok mellé egy pár sort, hogy mindenki eldönthesse, ő hogyan valósítaná meg a sajátját.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...