r
Nosalty Logó

Narancsos kalácsfelfújt

Audrey
Narancsos kalácsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
12.8g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
85.5g
Víz
237.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    272.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 4230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. A vajat vegyük ki előre a hűtőből, hogy kenhetővé puhuljon.
  2. Egy kb. kalácsméretű formát, magasabb tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki.
  3. A kalácsot vágjuk szeletekre. Minden szeletet nagyon vékonyan vajazzunk és kenjünk meg lekvárral, majd rendezzük őket állítva egymás mellé a formába. Az apró darabokkal, végekkel kitölthetjük a hézagokat, széleket.
  4. A tejszínt, tejet, tojássárgákat, egész tojást, cukrot keverjük el kézi vagy gépi habverővel, és ízesítsük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, tetszés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
  5. Öntsük a tejes keveréket a kalácsra, csipkedjünk vajdarabkákat a tetejére, végül pedig szórjuk meg kevés barna cukorral.
  6. Takarjuk le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig, majd szedjük le a fóliát, és süssük még további 10 percig, amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb 30x12x10

Megmaradt kaláccsal vagy kenyérrel szerintem jobb dolog nem is történhetne! Nem egy diétás édesség, de nagyon finom! Alul krémes, szaftos, a teteje pedig finom ropogós, tesóm szerint kürtöskalácshoz hasonlít a rápirult cukor miatt. :) A recept Nigella gyömbéres kalácsfelfújt receptjén alapszik, amit a tévében láttam egyszer. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen lekvárral vagy akár nutellával is.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...