r
Nosalty Logó

Narancsos kalácsfelfújt

Audrey
Narancsos kalácsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
12.8g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
85.5g
Víz
237.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    272.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 4230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. A vajat vegyük ki előre a hűtőből, hogy kenhetővé puhuljon.
  2. Egy kb. kalácsméretű formát, magasabb tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki.
  3. A kalácsot vágjuk szeletekre. Minden szeletet nagyon vékonyan vajazzunk és kenjünk meg lekvárral, majd rendezzük őket állítva egymás mellé a formába. Az apró darabokkal, végekkel kitölthetjük a hézagokat, széleket.
  4. A tejszínt, tejet, tojássárgákat, egész tojást, cukrot keverjük el kézi vagy gépi habverővel, és ízesítsük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, tetszés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
  5. Öntsük a tejes keveréket a kalácsra, csipkedjünk vajdarabkákat a tetejére, végül pedig szórjuk meg kevés barna cukorral.
  6. Takarjuk le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig, majd szedjük le a fóliát, és süssük még további 10 percig, amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb 30x12x10

Megmaradt kaláccsal vagy kenyérrel szerintem jobb dolog nem is történhetne! Nem egy diétás édesség, de nagyon finom! Alul krémes, szaftos, a teteje pedig finom ropogós, tesóm szerint kürtöskalácshoz hasonlít a rápirult cukor miatt. :) A recept Nigella gyömbéres kalácsfelfújt receptjén alapszik, amit a tévében láttam egyszer. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen lekvárral vagy akár nutellával is.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...