Görög mazsola

Görög mazsola

Leírás

A mazsola mag nélküli aszalt csemegeszőlő. Nagyon egészséges, gazdag vasban és káliumban, de a cukortartalma is meglehetősen magas, mivel a szőlőszemek víztartalmuknak 90 %-át elveszítik a szárítás során. Görög mazsola alatt általában a korinthoszi mazsolát értjük, amelynek apró, sötét színű szemei jellegzetes, édes ízűek. Ezen kívül sokféle görög mazsola létezik, nagyobb szeműek, sárgásak stb. A görög mazsolából bort is készítenek, ez a mavrodaphne.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

19 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!