Almás kalácspuding fahéjas habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g kalács1468 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
800g alma374 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
Összesen
2719
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
138
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 226.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3776.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 988 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.8 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 906.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 856 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1571 micro
Összesen
2719
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kicsit szikkadt kalácsot felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, fahéjjal és citromlével ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
- Egy keverőtálban felverjük a 4 tojássárgáját és az 1 db egész tojást, a tejet, vaníliás cukrot. Ebbe forgatjuk bele a darabolt kalácsot, majd az almát. (Ha savanyú az alma, akkor teszünk bele egy kis lekvárt, vagy 1 kanál cukrot, vagy juharszirupot.) A kivajazott sütőtálba borítjuk. 180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, amíg elkészül a hab.
- A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Részletekben adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. A végén belekeverjük a fahéjat és pár csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen. A sütőből kivesszük a kalácspudingot, és rátesszük a tojáshabot. Jó kócosra formázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshabcsúcsok kapnak egy kis színt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4312
- Feltöltés dátuma: 2018. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Maradék száraz kalács felhasználása. Bár annyira finom, hogy külön ezért is szoktam venni/készíteni kalácsot. Szilvával és körtével is nagyon jó. Majdnem máglyarakás. Tökéletes tartalmas levesek után másodiknak. Újramelegíthető. Langyosan a legfinomabb. Ha savanyúbb almát fogok ki, akkor 1-2 kanál lekvárt szoktam belekeverni. Alaprecept, mazsolával és további fűszerekkel-gyümölcsökkel még fokozható az élmény.