r
Nosalty Logó

Almás kalácspuding fahéjas habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás kalácspuding fahéjas habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 2719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsit szikkadt kalácsot felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, fahéjjal és citromlével ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. Egy keverőtálban felverjük a 4 tojássárgáját és az 1 db egész tojást, a tejet, vaníliás cukrot. Ebbe forgatjuk bele a darabolt kalácsot, majd az almát. (Ha savanyú az alma, akkor teszünk bele egy kis lekvárt, vagy 1 kanál cukrot, vagy juharszirupot.) A kivajazott sütőtálba borítjuk. 180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, amíg elkészül a hab.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Részletekben adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. A végén belekeverjük a fahéjat és pár csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen. A sütőből kivesszük a kalácspudingot, és rátesszük a tojáshabot. Jó kócosra formázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshabcsúcsok kapnak egy kis színt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4312
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék száraz kalács felhasználása. Bár annyira finom, hogy külön ezért is szoktam venni/készíteni kalácsot. Szilvával és körtével is nagyon jó. Majdnem máglyarakás. Tökéletes tartalmas levesek után másodiknak. Újramelegíthető. Langyosan a legfinomabb. Ha savanyúbb almát fogok ki, akkor 1-2 kanál lekvárt szoktam belekeverni. Alaprecept, mazsolával és további fűszerekkel-gyümölcsökkel még fokozható az élmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...