r
Nosalty Logó

Almás kalácspuding fahéjas habbal

NS
Almás kalácspuding fahéjas habbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

681
Kalória
20.5g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
226.5g
Víz
255.1g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    906.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 2719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A kicsit szikkadt kalácsot felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, fahéjjal és citromlével ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. Egy keverőtálban felverjük a 4 tojássárgáját és az 1 db egész tojást, a tejet, vaníliás cukrot. Ebbe forgatjuk bele a darabolt kalácsot, majd az almát. (Ha savanyú az alma, akkor teszünk bele egy kis lekvárt, vagy 1 kanál cukrot, vagy juharszirupot.) A kivajazott sütőtálba borítjuk. 180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, amíg elkészül a hab.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Részletekben adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. A végén belekeverjük a fahéjat és pár csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen. A sütőből kivesszük a kalácspudingot, és rátesszük a tojáshabot. Jó kócosra formázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshabcsúcsok kapnak egy kis színt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Maradék száraz kalács felhasználása. Bár annyira finom, hogy külön ezért is szoktam venni/készíteni kalácsot. Szilvával és körtével is nagyon jó. Majdnem máglyarakás. Tökéletes tartalmas levesek után másodiknak. Újramelegíthető. Langyosan a legfinomabb. Ha savanyúbb almát fogok ki, akkor 1-2 kanál lekvárt szoktam belekeverni. Alaprecept, mazsolával és további fűszerekkel-gyümölcsökkel még fokozható az élmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...