Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kalácspuding fahéjas habbal

Almás kalácspuding fahéjas habbal
Almás kalácspuding fahéjas habbal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék száraz kalács felhasználása. Bár annyira finom, hogy külön ezért is szoktam venni/készíteni kalácsot. Szilvával és körtével is nagyon jó. Majdnem máglyarakás. Tökéletes tartalmas levesek után másodiknak. Újramelegíthető. Langyosan a legfinomabb. Ha savanyúbb almát fogok ki, akkor 1-2 kanál lekvárt szoktam belekeverni. Alaprecept, mazsolával és további fűszerekkel-gyümölcsökkel még fokozható az élmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsit szikkadt kalácsot felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, fahéjjal és citromlével ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. Egy keverőtálban felverjük a 4 tojássárgáját és az 1 db egész tojást, a tejet, vaníliás cukrot. Ebbe forgatjuk bele a darabolt kalácsot, majd az almát. (Ha savanyú az alma, akkor teszünk bele egy kis lekvárt, vagy 1 kanál cukrot, vagy juharszirupot.) A kivajazott sütőtálba borítjuk. 180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, amíg elkészül a hab.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Részletekben adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. A végén belekeverjük a fahéjat és pár csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen. A sütőből kivesszük a kalácspudingot, és rátesszük a tojáshabot. Jó kócosra formázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshabcsúcsok kapnak egy kis színt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 387
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

aszaboedina

Mióta szakács: 2017.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas kalácsfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
kalács 40 dkg
tojás 5 db
tej 4 dl
fahéj 2 kávéskanál
porcukor 4 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
alma 4 közepes db
lekvár/ dzsem 2 ek