r
Nosalty Logó

Illatos kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Illatos kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 5158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt péksütiket tördeljük kis darabkákra egy nagy tálban.
  2. Egy másikban készítsük el a tojásos-tejes keveréket. Verjük habosra a tojásokat cukorral, aztán folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mézet, tejet, tejszínt és az olvasztott vajat.
  3. Reszeljük bele a citrushéjakat, csepegtessük bele a whiskey-t vagy rumot.
  4. Szórjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket: áfonyát, mazsolát, vagy ami van otthon, és a durvára tört mandulát (ennek hiányában diót, kesut vagy törökmogyorót). Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Alapos keverés után öntsük a tojásos-tejes lötyit a péksüti darabkákra, töfködjük bele a kilógó csücsköket, és hagyjuk állni minimum egy óráig, de lehet egy éjszakára is.
  6. Vajazzunk ki bőven egy sütőformát (kb. 25x30 cm-eset), és szórjuk ki cukorral. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  7. Öntsük a tésztát - tehát a péksütidarabkákat, amelyek már jól megszívták magukat a lötyivel - a kivajazott formába, kanalazzunk a tetejére helyenként egy kis narancslekvárt, szurkáljunk bele csokidarabkákat, és tegyük a sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a teteje aranybarna lesz és a közepe már nem folyós.
  8. Tálalás előtt minimum 10 percig hagyjuk hűlni, a felvágott szeleteket megszórhatjuk még porcukorral is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x30x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 14012
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 22.

Ajánló

Inkább laposabb tálba fektessük a tésztát, ha túl magas, akkor nehezen sül át a közepe. Nekem most nem volt otthon csokim, de érdemes még egy keveset rátördelni a tetejére és belenyomkodni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mért hívjuk angolnak, amikor szinte a világ minden táján találunk hasonló édességet? Ki tudja, talán azért, mert ott a leggyakoribb. Egy biztos, ezt a receptet a kényszer szülte, nehéz időszakok pedig mindenhol voltak és lesznek, így a másod-, harmadnapos pékáru nem landolhat a kukába. Nem kell hozzá hét szűkös esztendő, szerintem a legtöbb háziasszony nem szeret kidobni semmit. Én is így vagyok ezzel. Ahogy recepteket böngésztem a minap, megláttam egy csodálatos, magát kínáló hatalmas tál kenyérpudingot, egyből eldöntöttem, feltöltök én is egy verziót az oldalra. Írok mellé egy pár sort, hogy mindenki eldönthesse, ő hogyan valósítaná meg a sajátját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek