r
Nosalty Logó

Húsvéti maradékmentő kalácspuding

Lakos Benedek
Maradékmentő húsvéti kalácspuding sonkával, tojással, sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

432
Kalória
20.6g
Fehérje
29.5g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
62.1g
Víz
184.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A felfújthoz

Összesen 432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A felfújthoz

Összesen 3023 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A felfújthoz

Összesen 174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8193.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2517 micro
Összesen 3023 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. Egy tálban elkeverjük az aprított sonkát, reszelt főtt tojást, aprított újhagymát, tormát és krémsajtot.
  2. Botmixerrel simára dolgozzuk a tejet és nyers tojásokat, majd hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot.
  3. A kalácsból félszeleteket vágunk. Egyet megkenünk a krémsajtos keverékkel, majd ráragasztunk egy másik szeletet is. Így megtöltjük az összes krémmel az összes szeletet.
  4. Kivajazunk egy közepes méretű kerámiaedényt. Elrendezzük benne függőlegesen a megtöltött kalácsszeleteket. Leöntjük a tojásos-tejes-sajtos keverékkel. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a kalács megszívja magát.
  5. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. Frissen, melegen tálaljuk friss zöldségekkel, salátával, házi pestóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Húsvét után több minden maradhat a kamrában, hűtőben: készítsünk belőlük egy eklektikus, laktató reggelit. A sós kalácspudingba belekerülnek az ünnep kedvenc ízei, így méltó búcsút vehetünk ezzel a fogással mindentől, ami húsvéti.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek