Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tres leches kalács sült banánnal

Tres leches kalács sült banánnal
Tres leches kalács sült banánnal
17 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy mexikói torta, a tres leches, vagyis három tejből készült. Nekem irgalmatlanul édes, fél szeletnél több még nem ment le soha. A koncepciót viszont kedvelem, és mivel volt egy kis maradék kalácsom itthon, csináltam belőle egy 5 perces desszertet. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük. Személyenként két vékony szelettel számoljunk. A banánt vágjuk fel hosszában három részre (vagy amennyit a banán enged), majd a hosszú szeleteket félbe.
  2. A tejet és a sűrített tejet öntsük egy kisebb lábasba, majd kis lángon főzzük kb. 10- 12 percig.
  3. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megsütjük benne a banánszeleteket.
  4. A kalácsszeleteket enyhén megpirítjuk, a habtejszínt felverjük.
  5. Mire ezzel készen vagyunk, a tejes keverék is elkészül. A kalácsszeleteket egyetlen másodpercre belemártjuk az édes tejbe (mivel a tej sűrű, nem fogja eláztatni, ha csak egy pillanatig van benne). Két kalács közé mehet egy sült banán, a tetejére pedig még egy, majd egy kanál hab. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: mexikói
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mexikói édesség, tejszínhabos kalács sült banánnal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
kalács 15 dkg
tej 0.5 dl
sűrített tej 100 g
habtejszín 1 dl
banán 1 nagy db
vaj 1 ek