r
Nosalty Logó

Tres leches kalács sült banánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Tres leches kalács sült banánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük. Személyenként két vékony szelettel számoljunk. A banánt vágjuk fel hosszában három részre (vagy amennyit a banán enged), majd a hosszú szeleteket félbe.
  2. A tejet és a sűrített tejet öntsük egy kisebb lábasba, majd kis lángon főzzük kb. 10- 12 percig.
  3. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megsütjük benne a banánszeleteket.
  4. A kalácsszeleteket enyhén megpirítjuk, a habtejszínt felverjük.
  5. Mire ezzel készen vagyunk, a tejes keverék is elkészül. A kalácsszeleteket egyetlen másodpercre belemártjuk az édes tejbe (mivel a tej sűrű, nem fogja eláztatni, ha csak egy pillanatig van benne). Két kalács közé mehet egy sült banán, a tetejére pedig még egy, majd egy kanál hab. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5099
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy mexikói torta, a tres leches, vagyis három tejből készült. Nekem irgalmatlanul édes, fél szeletnél több még nem ment le soha. A koncepciót viszont kedvelem, és mivel volt egy kis maradék kalácsom itthon, csináltam belőle egy 5 perces desszertet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek