r
Nosalty Logó

Húsmentes bolognai ragu Judittól

Judit69
Húsmentes bolognai ragu Judittól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

230
Kalória
10.3g
Fehérje
33.5g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
119g
Víz
-
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5854 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12785 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23417 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3257 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük, és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
  2. A soffrittóhoz a zöldségeket (hagyma, répa, zeller) megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük, amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
  3. Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük, és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
  4. A ragut al dente-re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 40 p

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek