r
Nosalty Logó

Húsmentes bolognai ragu Judittól

Judit69
Húsmentes bolognai ragu Judittól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

230
Kalória
10.3g
Fehérje
33.5g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
119g
Víz
-
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5854 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12785 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23417 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3257 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük, és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
  2. A soffrittóhoz a zöldségeket (hagyma, répa, zeller) megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük, amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
  3. Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük, és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
  4. A ragut al dente-re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 40 p

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek